Hedmans succé – med Roger Pontare

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

TAMPA. När Victor Hedman gör mål i Tampas hemmamatcher viskar vindarna hans namn.

Bokstavligen.

Den svenske superstjärnan har valt Roger Pontares gamla schlagerdänga som ”sin” mållåt i år..

– Det är en av mina absoluta favoritlåtar och jag tyckte det var dags använda den i år. Det känns som jag är hemma när jag hör Pontare, säger han till Sportbladet efter nattens 4-3-seger mot Nashville.

Som svensk på plats under nattens sjöslag i Amalie Arena i det ständigt somriga Tampa var det svårt att inte rycka till när ”Vigge” Hedman drygt åtta minuter in i andra perioden fick tag i pucken mitt i slottet och svepte in den genom trafiken framför Pekka Rinne.

För ögonblicket därpå brakade alltså Roger Pontares ”När vindarna viskar mitt namn” loss i högtalarsystemet i den tomma jättehallen.

– Jo, det är min nya mållåt, bekräftar den regerande Conn Smythe-kungen med ett leende när vi talar med honom efter slutsignalen.

Foto: Chris O'Meara / TT NYHETSBYRÅN

– Jag har haft ”Taking Care of Business” (med D.O.A.) I flera år och tyckte det var dags för något nytt i år och ”När vindarna viskar mitt namn” är sedan länge en av mina favoritlåtar. Det var fint att de drog på den nu, det känns som att vara hemma när jag hör Pontare.

Well, fortsätter det som under de bästa Tampa-sekvenserna i natt lär den gamla Melodifestival-vinnaren bli en evergreen i västra Florida.

För mästarna såg ruggiga ut då – framförallt när de i andra vände 0-1-underläge till 4-1-ledning.

– Jag tycker vi startade riktigt starkt, sedan började vi ta lite för mycket utvisningar och hamnade i underläge. Men i andra kom vi tillbaka starkt och började få utdelning. Jag tycker vi kan vara nöjda, fortsätter Pontare-diggaren från Varvet utanför Örnsköldsvik.

Nashville iscensatte en hygglig push i tredje och reducerade två gånger om – Viktor Arvidsson hittade till exempel nätet efter framspelning från Filip Forsberg – men nådde inte ända fram och framförallt kommer de sista 20 minuterna bli ihågkomna för att de var så infekterade och stökiga.

– Ja, det var grinigt hela matchen, tycker jag. Det blir så när man möts så ofta som vi kommer göra framöver. Men det ska vara känslor i hockey, det är då det är som roligast, konstaterar ”Vigge”.

Lagen möts mycket riktigt igen redan natten till tisdag. Det återstår att se om Roger Pontare även då får sjunga för Florida.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!