Modos superperiod bärgade segern – toppar tabellen

Publicerad 2021-12-15

Det går fort i hockey.

Fråga bara Modo.

Ångermanlänningarna gjorde mer på 20 minuter än vad de flesta lag gör på en hel match.

I första perioden var det klasskillnad.

Almtuna kontrollerade det mesta i spelet och belönades två gånger om.

Andra perioden hade knappt börjat innan Mikkel Aagaard stänkt dit en reduceringspuck.

André Astley Rydberg återställde tvåmålsledningen kort därpå men sedan tände Modo krutet ordentligt.

Slog till fyra gånger på åtta minuter

Inom loppet en minut hade hemmalaget kvitterat och tvingat Almtuna till en tidig timeout.

En minut senare stod det 4–3 till Modo efter att Markys Modigs prickat rätt för andra gången i matchen.

Några minuter senare stänkte Sam Vigneault in 5–3 och plötsligt var det bra drag i matchen.

Tredje perioden fortsatte i samma tecken.

Georgs Golokovs reducerade tämligen omedelbart för Almtuna innan Riley Woods tryckte dit 6–4.

Almtuna hade mer att ge och reducerade blixtsnabbt och pressade hemmalaget hårt i matchens avslutande skede.

Men erkänt hemmastarka Modo höll undan trots att det blev svettigt ett par gånger för Tex Williamsson som fick ersätta Henrik Tikkanen efter en skada i andra perioden.

Därmed lyckades hemmalaget inkassera elfte raka segern i Hägglunds Arena och dessutom kliva upp i tabelltopp efter att HV71 förlorat på straffar mot Mora.