Goalofsson avgjorde: ”Årets rookie i NHL”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

DENVER. Goalofsson är tillbaka – och plötsligt vinner Buffalo igen. 

I sitt första framträdande sedan början av januari avgjorde Victor Olofsson nattens hemmaduell mot Columbus i natt på övertid – med sitt andra mål för kvällen.

– Det var väldigt skönt att få sätta dit de puckarna, säger ångermanlänningen som coachen kallar ”årets rookie i NHL” till Sportbladet.

I sex veckor har Victor Olofsson gått och haltat med ett sargat ben – och det skulle man kunna påstå att resten av Buffalo Sabres i bildlig mening också gjort i hans frånvaro.

Men i nattens hemmamatch mot Columbus kunde den 24-årige rookien alltså äntligen återvända och plötsligt fick hela laget svikt i steget igen.

Foto: Jeffrey T. Barnes / TT NYHETSBYRÅN

”Goalofsson” gjorde redan i början av tredje perioden skäl för sitt smeknamn när han dammade in en 2-2-kvittering – och i förlängningen fick han det att lysa i eldskrift.

”Vi har saknat honom”

Den hann pågå i 2.44 innan han skyfflade in den avgörande 4-3-pucken.

– Det var väldigt kul att vara tillbaka och väldigt skönt att få sätta två puckar. Det betyder mycket för självförtroende, säger Victor när vi når honom efteråt.

– Jag tycker också jag spelade upp mig i tredje perioden, men de två första var jag ringrostig.

Den självkritiken avfärdar coachen Ralph Krueger bestämt.

– Här vet vi att Victor är årets rookie i NHL och han visade återigen varför ikväll. Vi har saknat honom svårt, säger tysk-kanadensaren.

Rasmus Dahlin hade, förstås, assist på bägge målen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!