Leksand startar stiftelse i Tobias Forsbergs namn

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Foto: Henrik Hansson / TT / TT NYHETSBYRÅN

Leksands Tobias Forsberg berättar för första gången om sin kamp efter den allvarliga skadan.

”Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar.” skriver han i ett känslofyllt inlägg på Instagram.

Nu startar Leksands IF en insamling för att stötta Tobias rehabilitering och framtid.

Det var i den hockeyallsvenska matchen mellan Leksand och Almtuna på annandagen i fjol som forwarden Tobias Forsberg skadades allvarligt efter att ha slagit huvudet i sargen.

31-åringen har tidigare berättat om hur rörd han har blivit av allt stöd. Nu bryter han tystnaden om sitt tillstånd i ett känslosamt uttalande.

”Jag har fortfarande svårt att förstå att det blev som det blev, att den här skadan skulle vara så omfattande. Jag har fortfarande svårt att landa i den verkligheten. Inte bara att bli tvingad till att sluta med ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv, utan något ännu mycket mer. Att sitta i rullstol.” skriver han bland annat.

Startar insamlingsstiftelse

Leksands IF meddelar nu på sin hemsida att det kommer sättas upp en insamlingsstiftelse i Tobias Forsbergs namn, där samtliga medel oavkortat kommer gå till Tobias rehabilitering och framtid.

Denna stiftelse kommer starta under maj månad och mer information kommer att kommuniceras i Leksands kanaler.

Publicerad:

LÄS VIDARE