”Snygga höfter va?”

Publicerad 2016-02-27

Tollefsen bakom kvitteringsmålet mot Skellefteå

Färjestad knep två poäng mot Skellefteå efter straffar.

Men matchens höjdpunkt var Ole-Kristian Tollefsens kroppsfint och passning fram till kvitteringsmålet.

– Snygga höfter va?, skrattar norrmannen.

Färjestad BK

Färjestad gjorde ingen bra match mot HV71 senast. Men den verkade laget ha lagt bakom sig till matchen mot Skellefteå.

Hemmalaget tog visserligen ledningen genom Patrik Zackrisson redan efter tre minuter. Kvitteringen kom dock sex minuter senare när Joakim Nygård satte 1-1.

Joel Eriksson Ek tvingades kliva av i den första perioden efter en kollision med lagkamraten Ole-Kristian Tollefsen, men det stoppade inte bortalaget.

Skellefteå tog ledningen på nytt, men inte förrän åtta minuter in i den tredje perioden när Andrew Calof nätade.

Färjestads svar kom snabbt.

”Det var snyggt va?”

Tollefsen stod först för en snygg kroppsfint, sedan för en magisk passning fram till Martin Röymark som fixade kvitteringen.

– Det var snyggt va, snygga höfter va? Det är kul att kunna bidra ibland. Kul att man kunde göra något bra offensivt också, säger Tollefsen till C More.

Matchen fick avgöras på straffar. Där missade båda lagen sina tre första, men när Janne Pesonen missade Skellefteås fjärde tog Mikael Johansson chansen och sköt två viktiga poäng till Färjestad. Laget går nu up på fjärdeplats i tabellen.

– Jag tycker att vi kommer ut mycket bättre mot de bättre lagen. Mot de lag som är samma som oss eller lite sämre underskattar vi kanske lite. Det är något vi måste jobba stenhårt på, säger Tollefsen.