Tjeckien vann stökig match mot Schweiz

Publicerad 2018-05-08

Efter totalt åtta mål och 44 utvisningsminuter vann Tjeckien mot Schweiz med 5–4 efter straffar.

”Tvåorna” haglade under hela matchen, men frågan är om inte Dmitrij Jaskin borde fått ett hårdare straff efter ha crosscheckat Mirco Muller i ansiktet.

– Om Jaskin tror att han ska klara sig utan utvisning där så tror han sannolikt på tomten också, sade kommentatorn Tobias Carlsson i Viasats sändning.

Det var mycket på spel när Tjeckien och Schweiz drabbade samman i hockey-VM:s tredje omgång. En seger skulle för båda lägen ge ett bra utgångsläge att kunna knipa tredjeplatsen i gruppen bakom Tre Kronor och Ryssland.

Att det var en betydelsefull match syntes också på isen. För det var inte bara målen duggade tätt, utan också utvisningarna. Så gott som varje avblåsning följdes upp med tjafs, men i slutet av den andra perioden brann det till rejält.

”Det kommer kosta”

Schweizaren Mirco Muller tacklade Martin Necas upp mot huvudet som efter smällen blev liggande. Domaren signalerade direkt för utvisning, men Dmitrij Jaskin ville ta lagen i egna händer.

Efter avblåsning åkte tjecken fram och fult crosscheckade Muller i ansiktstrakten. Stort bråk utbröt men när utvisningarna skulle förkunnas klarade sig samtliga inblandade spelare med två minuter på botbänken vardera.

– Det där kommer kosta för Jaskin. Han hämnas med en crosschecking upp mot halsen och om Jaskin tror att han ska klara sig utan utvisning där så tror han sannolik också på tomten också. Känslan i första läget var ju att han skulle få lämna den här matchen, sade kommentatorn Tobias Carlsson i Viasats sändning direkt efter överfallet.

Repik matchvinnare

Mirco Muller klarade sig utan några värre besvär och kunde spela vidare i matchen som efter straffar slutade med en tjeckisk 5–4-seger.

Stort hjälte blev Michal Repik som satte straffläggningens enda mål.