Falk talar ut: Kan inte vara tyst nu

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Han fick stå i båset i 13 matcher, sedan ratades Nichlas Falk, 47, bryskt.

Nu vill han ha upprättelse.

– Jag kan inte vara tyst nu. Jag måste stå upp för mig själv. Jag får lämna laget för att spelarna gått till styrelsen och det är emot allt som jag står för, säger hockeylegendaren.

21 januari genomförde Almtuna IS en förändring på ledarsidan. Anledningen var att laget ramlat ned på kvalplats och spelet inte fungerade.

Hockeyikonen Nichlas Falk tog över laget och genomförde snabbt de förändringar som han tyckte var nödvändiga. Bland annat såg han att träningarna inte var tillräckligt effektiva.

Men i torsdags kväll fick han ett samtal från klubbledningen. Meddelandet var kort och koncist.

– Jag var inte önskvärd längre. Anledningen är att spelarna gått till styrelsen och haft synpunkter på att det inte finns någon energi i laget längre. Enligt uppgift ska det vara mina ”långa” träningar som orsakat stämningen. Men vi tränade cirka en timme åt gången, det handlade inte om två timmar. Det blev en kulturkrock kan man säga, säger Nichlas Falk.

”Väldigt svårt att acceptera”

På fredagen kom ett pressmeddelande från Almtuna där man berättar att Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson leder laget i kvalserien. Men Nichlas Falk nämns inte, något som öppnade för spekulationer.

Falk blev förvånad över beskedet från klubbledningen. Han känner sig ledsen och sviken. Speciellt när styrelsen valde att ställa sig på spelarnas sida. Och att styrelsen tog beslutet utan att prata med sin huvudtränare, enligt Falk.

– Jag gillar att träna. Jag vill bygga upp de lag som jag har hand om och se till att spelarna blir tåliga inför kommande uppgifter. Och att man som spelare i ett elitlag går till styrelsen och har synpunkter har jag väldigt svårt att förstå eller acceptera. Det strider väldigt mycket emot vad jag står för som hockeyledare och före detta hockeyspelare.

”Bättre än tidigare”

Almtuna slutade på plats 13 i Hockeyallsvenskan och ska nu kvala för att hålla sig kvar i den näst högsta serien. Ett sportsligt fiasko.

– Jag såg att Sportbladet skrivit att Almtuna inte gjort några sportsliga förbättringar sedan jag kom till laget. Men ser man till spelet är defensiven bättre än tidigare och vi har minskat antalet insläppta mål. Sedan har vi inte gjort lika många mål framåt, men det har varit på grund av att vi täppt till läckorna i egen zon.

Nu väljer Falk att acceptera situationen.

– Men jag vill ge min version av vad som hänt, försvara min heder och stå upp för vad jag tror på. Tycker det som skett är märkligt. Nu får vi se vad jag tar mig an. Jag har kontrakt med Almtuna över nästa säsong också.

Foto: TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!