Leksand värvar Axel Brage från Örebro

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

HOCKEY

Axel Brage, 29, fick blygsamt med speltid i Örebro.

Nu flyttar målvakten till Leksand.

– Axel är en stor målvakt som jobbar lugnt och tryggt, säger tränaren Leif Carlsson i ett pressmeddelande.

Robin Rahm ska spela i österrikiska Graz nästa säsong och Tex Williamsson återgår till Malmö så Leksand behöver göra om på målvaktsfronten.

Sedan tidigare har man norrmannen Jonas Arntzén, som gjorde 17 matcher i fjol, i truppen och nu läggs SHL-meriterade Axel Brage till lagbygget.

– Det känns verkligen jätteroligt att få komma till Leksand och till en så stor och anrik förening. Av det jag har sett hittills, ser det ut som att vi får ett riktigt bra och spännande lag. Att få vara en del av föreningens satsning känns verkligen jätteinspirerande, säger Axel Brage till klubbens hemsida.

– Axel är en stor målvakt som jobbar lugnt och tryggt, vilket ger ett lugn till laget. Han har skaffat sig stor erfarenhet genom åren och är en person som kommer till jobbet varje dag och hela tiden vill bli bättre, säger Leif Carlsson.

Kontrakterar en Axel till

Brage kommer närmast från Örebro där han agerade backup till Eero Kilpeläinen under den senaste säsongen.

Samtidigt som Brage presenterades offentliggjorde klubben också att man skriver A-lagskontrakt med en annan Axel, junioren Bergkvist.

17-åringen a-lagsdebuterade i år efter att ha imponerat i J20.

– Att få skriva ett A-lagskontrakt med den klubb jag har spelat i hela mitt liv är verkligen stort för mig, det här har varit en dröm hela livet. Jag har växt upp med att beundra kedjan med Johan Eneqvist, Johan Hägglund och Jesper Ollas, och att jag nu får spela i samma lag som Ollas känns nästan overkligt, haha, säger Axel Bergkvist.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!