Abrahamsson: Märkliga intervjun blev vändningen

Allt var upplagt för fest och firande i Karlskrona.

Timrå ville annat.

Nu kan vi se fram mot en riktig rysare med en SHL-plats i potten.

Mellan andra och tredje perioden och ställningen 1–1 hade C More besök av Karlskronas sportchef Patric Larsson. En uppsluppen diskussion där väldigt mycket handlade om hur nästa säsong i SHL kan tänkas se ut.

Vi fick höra en hel del om potentiella nyförvärv som klubben var nära.

Lite märklig tajming, tänkte jag.

Jag hann knappt tänka klart.

Några minuter senare gick Larssons lag ut och och tappade den här matchen mot Timrå. Ödmjukheten var som bortblåst. Två snabba baklängesmål efter två snabba spelvändningar med tappade puckar i mittzonen.

På 1.09 i inledningen av tredje perioden gick Timrå ut och förvandlade 1–1 till 3–1.

Supertalangerna visade vägen

18-årige Jacob Olofsson lurade först Mattias Karlsson och sedan forcerade stortalangen in sin egen retur.

Minuten senare bröt sig en annan ung stjärna, Jonathan Dahlén, fram bakom Mattias Guter och lirkade in 3–1-målet. Dahlén som så effektivt hade skurits av i de två första perioderna fick plötsligt alldeles för fria tyglar. Nu var det alltså den offensive målskytten Guter som låg närmast Dahlén.

Någon minut före sitt 3–1-mål hade Dahlén även ett ypperligt läge att göra mål.

Karlskrona fortsatte därefter att dra på sig onödiga utvisningar som helt förstörde eventuella möjligheter att komma ikapp.

Fram till Patric Larssons framträdande i C More var det här annars Karlskronas match. Skottstatistiken får ibland lite för stort fokus, men de 34–7 som hemmalaget hade efter 40 minuter är svårt att snacka bort.

Tränare Ove Molins mantra inför matchen var: Gå ut och våga även om det blir lite fel ibland.

Inte direkt ett budskap som en utomstående kan känna har varit synonymt med Karlskrona i vare sig SHL eller kvalspelet mot Timrå.

Men laget tog Molin på orden.

En snudd på fullast hemmaarena bjöds på en sprakande offensiv urladdning, åtminstone för att vara Karlskrona.

Stundtals var det en storspelande Henrik Haukeland som höll kvar Timrå i matchen. Först efter 31 skott tvingades norrmannen släppa en puck förbi sig då Mattias Guter kvitterade till 1–1. Men roligare blev det inte för Karlskrona. Delar av publiken gick hem när slutminuterna spelades av. Det var i stället den tillresta Timråklacken (betald av spelarna) som stod kvar och sjöng högst.

Dags för ”Honken” igen

Den planerade festen över en säkrad SHL-plats blev inställd för Karlskrona. Frågan är hur hårt den här smällen tog på spelarna? Och hur mycket det lyfter Timrå?

I stället för fest ska nu Karlskrona åka till Timrå och möta ett hemmalag med ny framtidstro och en garanterat fullsatt arena.

Det känns som hög tid att stoppa in Johan Holmqvist i målet. Johannes Jönsson hade en svår match med väldigt lite att göra i de två första perioderna. Jönsson var absolut inte dålig, men kändes heller inte glödhet.

Och har Karlskrona investerat i Holmqvist finns det knappast ett bättre tillfälle att sätta in målvaktsveteranen

Vinner Timrå på onsdag står vi inför en direkt avgörande Match 7 med en SHL-plats i potten.

Denna nådens säsong då så oerhört många miljoner står på spel.