Ehlers och Laine i ny succé

Publicerad 2017-01-05

Ehlers tackling på Seth Griffith

Solen skiner över en dansk-finsk duo.

Nikolaj Ehlers och Patrik Laine låg åter bakom Winnipegs seger – denna gång med 4–1 mot Florida.

Men efteråt fick Ehlers skarp kritik för en tackling på Seth Griffith.

– Seth fick en hjärnskakning. En ful tackling av Ehlers, han gjorde det medvetet, säger Panthers coach Tom Rowe.

I tisdags vann Winnipeg Jets borta mot Tampa Bay Lightning med 6–4 efter att Nikolaj Ehlers stått för två mål och en assist samtidigt som radarpartnern Patrik Laine satte ett mål och spelade fram till två.

Ett dygn senare blev det en ny succé i solstaten – mot Florida Panthers i BB&T Center i Sunrise – för Danmarks och Finlands starkast lysande hockeystjärnor.

Efter att Shawn Matthias gett Jets ledningen fem minuter in i den andra perioden var det dags för Patrik Laine att sätta säsongens 21:a mål.

Finländaren fick fritt skottläge efter att Bryan Little spelat fram honom och sköt pucken i nät med ett snärtigt direktskott.

– Han (Little) var verkligen kall. Helt ensam framför målet och ändå passade han pucken. Det var fint lirat och det var enkelt för mig att skjuta in den i mål, säger Laine enligt AP.

Närmar sig toppen

I den tredje perioden gjorde Nikolaj Ehlers 3–1 innan tredjelänken i kedjan, Mark Scheifele, avslutade målskyttet assisterad av Laine och Jacob Trouba.

18-årige Patrik Laine har därmed 36 (21+15) poäng under sin rookiesäsong och närmar sig toppen i poängligan. Den leds av Jevgenij Malkin, Pittsburgh och Connor McDavid, Edmonton – båda på 43 poäng.

21-årige Ehlers skuggar Laine med 35 (13+22) poäng.

Efteråt var dock hemmalägret irriterat på dansken. I den första perioden tacklade han Seth Griffith.

– Seth fick en hjärnskakning. Det är en ful tackling av Ehlers, han gjorde det medvetet. Jag bryr mig inte om vad andra säger. Vi har tittat på videon och det var en ful tackling. Om grabben ska spela så i ligan blir det en lång säsong för honom, säger Pantherscoachen Tom Rowe.

Ledig dag i solen

Jaromir Jagr passade fram till Floridas mål och har nu 1 136 NHL-assist i karriären och passerade därmed Paul Coffey och är ensam femma i assistligan genom tiderna.

Nu får Winnipeg en ledig dag i sommarheta Florida innan det är dags för en ny bortamatch i Buffalo. Målvakten Connor Hellebuyck som räddade 31 skott och blev vald till matchens förste stjärna gillade segern och var den skedde.

– Det är tillfredsställande, speciellt när vi är i värmen och har en ledig dag i morgon. Jag tror vi kommer att njuta av vädret, säger Hellebuyck.

New York Rangers och Henrik Lundqvist studsade tillbaka efter 1–4-förlusten hemma mot Buffalo.

I natt blev det seger med 5–2 borta mot Philadelphia. ”Henke” räddade 30 skott och blev vald till matchens andra stjärna.

Det var hyfsat nära att han höll nollan. Med endast 7.28 kvar av den tredje perioden reducerade Jakub Voracek till 1–3. Samme spelare gjorde även 2–4-målet bakom den svenske keepern innan Michael Grabner satte avslutande 5–2 för Rangers.

Dallas John Klingberg lyckades göra säsongens fjärde mål och assisterade även till Esa Lindells 3–3-kvittering hemma mot Montreal.

Men till slut föll ändra Texas-laget i förlängningen. Max Pacioretty avgjorde för Canadiens redan efter 19 sekunder. Pacioretty hade tidigare i matchen också gjort 3–2-målet för Montreal.