Ilska mot uteblivna avstängningar

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Luleås målvakt David Rautio skickades av isen med smärtor i nacken.

Det gör målvaktslegendaren Mikael Tellqvist ilsken.

– Så för ”du suger” får man 2 matcher vad får man för detta ? Detta var dessutom andra gången ..eller ska vi köra med, ”det var ju inte med flit ” och släppa allt och gå vidare, skriver han på twitter.

Det var flera omtalade incidenter i lördagens SHL-omgång.

Men när SHLs situationsrum, tillsammans med en referensgrupp bestående av domare och före detta spelare, analyserat färdigt på lördagskvällen stod det klart att det inte blir något efterspel eller anmälningar till disciplinnämnden.

Senast 08:00 dagen efter match ska en anmälan bli offentlig genom shl.se.

Det som bland annat upprörde spelare, ledare och supportrar i går var HV-forwarden Joakim Anderssons tackling på Rögles Samuel Jonsson. Den händelsen gav game misconduct, det som tidigare hette lindrigt matchstraff, i matchen, 5+20 minuter.

Även Fredrik Händemarks misstänkta bentackling på Viktor Ekbom väckte reaktioner, främst i Frölunda-lägret. Den renderade inte i någon utvisning i matchen.

”Det var ju inte med flit ”

Något som förvånade Ekbom:

– Det är en solklar utvisning, säger han till gp.se och fortsätter:

– Sen om det är två minuter eller fem minuter vet jag inte för jag har inte sett den så noga. Men det är utvisning och det erkände domarna efteråt. Jag blev ju dessutom avstängd för något liknande förra året ...

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Före detta målvakten och Sportbladet-poddaren Mikael Tellqvist hade starka reaktioner för en pååkning på Luleås målvakt David Rautio. Det var i ett kampmoment mellan Brynäs Emil Molin och en back i Luleå som till slut Rautio fick Molins knä mot huvudet och fick utgå.

– Så för ”du suger” får man 2 matcher vad får man för detta ? Detta var dessutom andra gången... eller ska vi köra med, ”det var ju inte med flit ” och släppa allt och gå vidare. #nynacketack, skriver Tellqvist på twitter.

Noterbart är att den filmsekvens som Tellqvist lägger ut på twitter är en närkamp mellan Joel Lassinantti och Molin i den tredje perioden.

Även de incidenterna har friats av SHLs situationsrum.

Molin visades ut två minuter för målvaktsinterference. Rautio spelade klart perioden men inför mittakten hade Joel Lassinantti tagit över mellan stolparna.

Efteråt gav Luleås tränare Thomas Berglund något lugnande besked.

– Det går att prata med honom och så, så det är helt okej. Han är inte sängliggande. Han är på benen men är lite dizzy, säger han till Hockeysverige.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN