Devils vann äntligen – slog ärkerivalen

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Efter sex raka förluster lyckades New Jersey Devils äntligen ta säsongens första seger i natt.

Mot ärkerivalen New York Rangers, dessutom.

– Skönt och viktigt men jag tycker också vi var klart bästa laget på isen, säger Jesper Bratt till Sportbladet efter 5-2-segern hemma i The Rock.

Var det någon motståndare som skulle ta fram det bästa hos Devils, och få dem klippa av den svidande förlustsvit de inlett säsongen med, var det förstås New York Rangers.

Inget får upp blodtrycket i New Jersey som den kaxiga storklubben från Manhattan.

– Ja, nej. I de tidigare matcherna har det hela tiden varit något som saknats i vårt spel, men i ikväll tog vi hand om alla detaljer vi pratat om och vi tog hand om dem hela matchen, säger Jesper Bratt när vi träffar honom i klubbens luxuösa omklädningsrum efteråt.

– Vi spelade hårt och vi såg till att iscensätta längre anfall. Det var klara förbättringar på den punkten.

”Skönt och viktigt förstås”

För en gångs skulle säckade de röda jävlarna inte heller ihop när gästerna kom i en push i slutet. Jesper Fast reducerade till 3-2 för Rangers i början av tredje perioden och i det läget började fansen i The Rock svettas, för i matcherna mot Winnipeg och Florida tappade de verkligen allt efter den sortens baklängesmål. Men nej – inte den här gången.

Foto: TT

– Vi har haft några bra träningar de senaste dagarna och kommit ihop mer som grupp och känt att ah, det finns ju där, talangen och allt. Det gäller bara att lita på systemet och på varandra och det visade vi att gör ikväll, fortsätter Jesper.

– Skönt och viktigt förstås, men jag tycker också vi var klart bästa laget på isen. Nu ska det bli väldigt roligt att jobba vidare på det här. Jag tror hela laget ser fram emot matchen mot Vancouver på lördag.

Kampen-i-kampen mellan ettan och tvåan från sommarens draft, Jack Hughes och Kaapo Kakko, slutade även den med hemmaseger. Hughes bokfördes för karriärens första NHL-poäng, i form av en assist.

Henrik Lundqvist vilade men startar bortamatchen mot Washington kommande natt.

▪▪▪

Stekhete David Pastrnak prickade in ytterligare två mål i Bostons tungviktsmöte med Tampa, men den här gången räckte det bara till en poäng.

Efter 3-3 vid full tid vann Lightning på straffar.

– Det var en komplett insats från vår sida, säger målskytten Brayden Point till The Athletic.

Victor Hedman hade en assist.

▪▪▪

Krisen bara fördjupas för Minnesota Wild. Inte nog med att de förlorade i natt igen, borta mot Montreal – och därmed torskat sex av sju matcher. De blev nollade också.

– Det är miserabelt just nu och så kommer det fortsätta vara om vi inte fixar det själva. Det är bara upp till oss, säger backen Matt Dumba efter 4-0-förlusten.

Elias Lindholm fortsätter stänka in mål. Han gjorde ytterligare ett, i powerplay, när Calgary tvålade till Detroit med 5–1 hemma i Saddledome i natt. Därmed är han uppe i sammanalgt fem och delar andraplatsen i svenska målligan med Filip Forsberg.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!