Max Veronneau av skadad: ”Smäll på överkroppen”

GÄVLE. Blytunga bilder för Leksand.

Skyttekungen Max Veronneau skadade sig i grundserieavslutningen och fick föras till sjukhus.

Enligt C More är axeln ur led på stjärnan.

Brynäs IF

På torsdagskvällen avgjordes sista omgången av SHL och Brynäs jagade en plats i slutspelet och var tvingade vinna derbyt mot Leksand.

Och hemmalaget inledde strålande och fick en snabb ledning med 4–0, på endast 13 minuter.

Leksand hade inget att spela för i den sista omgången, laget skulle bli åtta i tabellen hur det än gick.

Men laget är skadedrabbat och just nu spelar man utan Jonas Ahnelöv, Calle Själin, Lian Bichsel samt Emil Heineman.

Läget blev inte bättre när lagets poängkung och hela SHL:s målkung Max Veronneau utgick skadad i den första perioden. Han utvisades för att ha stört Brynäs målvakt och fick en smäll samtidigt.

– Han undersöks nu. Smäll på överkroppen, säger lagledaren Christer Siik.

Veronneau är förd till sjukhus och enligt C More handlar det om att axeln ur led.

Leksand hämtade starkt nog upp 0–4-underläget, men förlorade till slut matchen i förlängning. Brynäs är därmed klart för åttondelsfinal, där man möter Örebro. Leksand ställs mot Oskarshamn.