Jacob Peterson matchvinnare för Dallas

Publicerad 2022-03-30

Svenske rookien Jacob Peterson avgjorde nattens match för sitt Dallas – framspelad av landsmannen John Klingberg.

Peterson kontrade in slutresultatet 3–2 mot Anaheim.

Svenskduon kom två mot en. John Klingberg spelade till Jacob Peterson som förflyttade pucken från forehand till backhand och lade in sin tolfte fullträff för säsongen mellan Anaheim-målvakten John Gibsons mål.

Svenskens mål var matchens sista och innebar 3–2 till Dallas.

Det var femte gången den här säsongen Peterson står för ett matchvinnande mål.

– Han har självförtroendet och pucken verkar hitta till honom just nu, säger lagkamraten Jason Robertson om Peterson enligt AP.

Jacob Peterson jublar.

För 19:e gången den här säsongen blev Tampa Bay Lightnings svenske stjärnback, Victor Hedman, målskytt. 31-åringen pricksköt in 2–2 i mitten av den andra perioden.

När den ordinarie tiden var över mellan Tampa Bay och Carolina hade de båda lagen gjort varsitt mål till. I övertiden klev sedan, föga förvånande, Steven Stamkos fram och avgjorde matchen med sitt 4–3-mål.

– Jag älskar när vi gör mål under övertiden, säger Tampa Bays tränare Jon Cooper enligt NHL.com och fortsätter:

– Det är åskan, man kan verkligen känna det.

Toronto Maple Leafs-målvakten Petr Mrazek avgick skadad knappt åtta minuter in i nattens möte med Boston Bruins. In på isen, vid ställningen 1–1, kom i stället svenske Erik Källgren. 25-åringen räddade 23 skott, men släppte tre förbi sig.

Även för Boston byttes en svensk målvakt in. Jeremy Swayman stoppade endast 76 procent av Torontos skott och ersattes av Linus Ullmark. Svensken kom in och stoppade alla sju skott som kom mot honom.

Torontos segersiffror skrevs till 6–4.

I toppmatchen mellan Pittsburgh Penguins och New York Rangers var det gästerna som gick segrande ur duellen.

Pittsburghs Brian Boyle gav hemmalaget ledningen i den första perioden. Assisterad av Mika Zibanejad kvitterade Frank Vatrano och Braden Schneider tog sedan upp Rangers i ledning. Chris Kreider utökade till 3–1 innan Sidney Crosby fixade en reducering med drygt nio minuter kvar av matchen.

Rangers höll undan och vann med 3–2.

– Vi spelade riktigt bra i dag. Jag är stolt över spelarna, de spelade riktigt bra, säger Rangers-tränaren Gerard Gallant.