Skellefteå tog sjunde raka vinsten efter jättekrossen

Publicerad 2021-01-28

Niklas Lundström fick chansen från start i LHC-kassen.

Då släppte han in tre mål på sex skott – och byttes ut.

– Det är ett bra Skellefteå som möter ett dåligt Linköping, säger Linköpings tränare Daniel Eriksson efter 0–6-förlusten.

Forwarden Tyler Morley lämnade Skellefteå för Linköping så sent som förra veckan.

I kväll var kanadensaren tillbaka i Skellefteå Kraft Arena – när Skellefteå körde över gästerna och vann med 6–0.

Efter sju minuter bombade hemmalagets Oscar Möller in ledningsmålet. Det efter att just Morley tappat pucken i mittzonen.

Därefter hann Skellefteå göra 2–0, 3–0 och 4–0 innan första perioden var över.

Niklas Lundström, som fick chansen före David Rautio i LHC-kassen, släppte in tre mål på sex skott innan han fick lämna isen.

”Bedrövligt”

Rautio fick inte heller en superstart, då han släppte in det fjärde målet i slutsekunderna av första perioden.

– Det är bedrövligt faktiskt. Ingenting stämmer. Det går att rabbla en lång lista över saker vi gör för dåligt, sa LHC:s forward Alexander Johansson i C More i periodpaus.

32 sekunder in i mellanakten kom också 5–0, när Oscar Möller blev tvåmålsskytt. Först då valde gästerna att ta timeout. Men det hjälpte föga.

I stället kunde Skellefteås målvakt Arvid Söderblom hålla sin tredje nolla för säsongen när hemmalaget vann med förkrossande 6–0. Västerbottningarnas sjunde raka vinst.

Trots storförlusten var Linköpings tränare Daniel Eriksson optimistisk.

– Vi har något på gång, vi gör en dålig hockeymatch men det betyder inte att vi är ett dåligt hockeylag, säger han i C More.