– En riktig krigarinsats, säger Jonas Ahnelöv i C More.

Leksands IF
Rögle BK

Rögle toppar tabellen och är hela SHL:s formstarkaste lag. Men Leksand är inte långt efter – och i kväll visade de varför.

För trots att Rögle gick upp till en tidig 2–0-ledning (efter mål av Dennis Everberg och Adam Tambellini) lyckades Leksand komma tillbaka och vinna.

Starka i andra

Marek Hrivik gjorde det första reduceringsmålet – i boxplay – i slutet av den första perioden och i den andra fullbordades vändningen till 3–2 efter mål av Martin Karlsson och August Berg.

– Jag tycker att vi gör det ganska bra i första perioden också, men här i andra höjer vi oss och spelar bättre, säger Martin Karlsson i C More.

Leksand vann till slut med 5–2. De två sista målen gjordes i öppen kasse av nyss nämnde Karlsson samt Daniel Gunnarsson.

– Rögle är ett riktigt bra lag så den här segern ger oss en extra ”boost”, säger Jonas Ahnelöv.

NHL-talangen skadad

Noterbart i övrigt från matchen var att Rögles Moritz Seider, som är inlånad från NHL-klubben Detroit Red Wings, tvingades utgå skadad i den första perioden efter att ha blivit tacklad av Jon Knuts.