FBK-fansen gjorde banderoll i pausen

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

Malmö körde över Färjestad i första perioden

1 av 3

KARLSTAD. Färjestads katastrofstart fick fansen att reagera.

Men en nysprejad banderoll ifrågasatte de laget inför den andra perioden.

– Jag kan förstå besvikelsen, samtidigt tror jag inte att de är mer besvikna än vad vi är, säger lagkaptenen Magnus Nygren.

Nils Andersson sköt in 1-0 efter 44 sekunder. Drygt elva minuter senare hade Malmö gjort ytterligare tre mål mot ett fullständigt överkört Färjestad. Hemmalaget buades ut både under spel och när perioden var över, och via en snabb sprejning i periodpausen fick sen Färjestadsspelarna sitt eget motto uppkört i ansiktet av fansen. ”Stort hjärta, hårt arbete”, fick också ett frågetecken skrivet efter sig. Ett tydligt ifrågasättande av lagets insats.

– Vi berör, de vill att vi ska vinna matcher och de frågade vad fan vi höll på med. Och det undrade ju vi också. Så det är inget konstigt, vi förstår dem och vi hoppas att de förstår oss, säger Magnus Nygren.

Målvakten Stefan Steen, uppväxt i Sunne sex mil från Karlstad, förstod fansens känslor.

– Det är bara att be om ursäkt för den första perioden, jag förstår dem. Det är ingen av oss som gör det här med flit, vi vill ju inte heller se ut så där.

”Visar stort hjärta”

Han fick till slut, 23 år gammal, göra debut i Färjestad efter att Lars Haugen släppt in tre snabba mål. Steen tvingades mer eller mindre släppa det första skottet förbi sig, men höll sen nollan resten av matchen.

– Jag tycker ändå att vi visar karaktär och stort hjärta i andra och tredje perioden. Vi kommer upp och ger oss själva en jävla bra chans. Vi har bud på fler mål, men 0-4 tar man i regel inte ikapp på ett sånt bra lag som Malmö är just nu.

Redan på lördag spelar Färjestad igen, då borta mot Karlskrona. Magnus Nygren tror på ett mycket revanschsuget lag.

– Jag tror att vi kommer att dra ett stort jävla svart streck över den första perioden och inte ens kolla på videon. Alla vet vad det handlade om och varför det blev så här. Många gånger analyserar man och lär sig otroligt mycket av det, men den här gången så buntar vi bara ihop de här 20 minuterna och ber dem dra åt helvete.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!