Svensken visar slutspelsform

Publicerad 2015-04-04

”Jag vet vad som krävs”

NEW YORK. Patrik Berglund verkar vara på väg på mot fin slutspelsform.

Han gjorde två nya mål när St. Louis i natt vann en vild holmgång mot Dallas med 7-5.

– Jag vet vad som krävs i playoff och försöker höja mig några nivåer, säger han.

Det är bara en vecka kvar av NHL:s grundserie, så man får säga att Patrik Berglund valt rätt tillfälle att varva upp.

För på annat sätt kan man inte beskriva den 26-årige västmanlänningens utveckling senaste tiden.

Han har svarat för på sex poäng på fyra matcher – och mot Dallas i natt kulminerade den lyckade veckan alltså med två mål.

– Jag vet inte riktigt vad som hänt, men jag vet ju vad som krävs när vi nu går in i slutspel och försöker höja mitt spel några nivåer, vara med i smeten och spela bättre, säger ”Bulan” till Blues hemsida.

Svängig match

Mot Dallas behövdes det att någon var beredd att ge sig in i smeten, för det var en sällsynt svängig och underlig match.

Efter en period stod det 1-1. Sedan gjorde Blues två mål och Stars ett – inom loppet av 38 sekunder direkt i andra perioden. Därefter gjorde hemmalaget fyra raka och hade således ledningen med 5-3. Men – gästerna kom tillbaka och vann till slut med 7-5.

– Det blev som det blev och vi gjorde såklart ingen bra andraperiod när vi släppte iväg dem på det sättet , men jag tycker det är väldigt starkt att vi kan komma tillbaka som vi gör, säger Berglund.

Jaden Schwartz var faktiskt ännu hetare än sin svenske lagkamrat och fullbordade ett hat trick.

Gabriel Landeskog prickade in säsongens 23:e fullträff när Colorado tog en fin 4-2-seger borta mot Anaheim i natt. Även Dennis Everberg gjorde mål – i tom kasse.

Rickard Rakell stod å sin sida för ett av Anaheims tröstmål.

Johan Larsson hade varit med och skaffat Buffalo 3-2-ledning mot Chicago och när två minuter återstod såg det ut som att jumbon från norra New York skulle få fira en av säsongens mest oväntade segrar.

Men det ville inte Blackhawks-kaptenen Jonathan Toews att de skulle få göra.

Så han vände på egen hand med två mål på Anders Lindbäck – inom loppet av 47 sekunder.