Tedenby bakom HV71:s första seger

SHL: HV71 vann hemmapremiären mot Luelå

Publicerad 2018-09-22

Två raka förluster och 2–8 i målskillnad.

Då vaskade HV71 om i kedjorna och fick turbofart på Mattias Tedenby som låg bakom årets första seger.

HV71 har haft en knackig start på säsongen med två förluster på bortais mot Färjestad och Linköping med 1–3 respektive 1–5.

Johan Lindbom var rejält besviken efter den senare förlusten och vaskade om rejält i kedjorna inför hemmapremiären mot Luleå.

Något som gav resultat direkt. HV71 stormade ut i den första perioden och Mattias Tedenby, som bytt Markus Ljungh och Simon Önerud mot Joakim Andersson och Sebastian Wännström, var piggast av dem alla.

”Katastrof”

Efter 4,02 satte han 1–0. 2,43 senare kom 2–0 från Didrik Strömberg där Tedenby återigen fanns med i uppbyggnaden. En tung start för SHL-debuterande Luleå–målvakten Niklas Rubin.

När perioden var över stod det 14–3 i kolumnen med skottstatistik, men ändå hade Luleå fått in en reducering från Petter Emanuelssson efter hemmaslarv.

– Vi spelar riktigt bra i första perioden, HV-hockey, säger Mattias Tedenby till C More .

Luleås Niklas Olausson var ordentligt kritiskt mot egna laget:

– Första är bedrövlig, katastrof, säger han.

Kovacs skapade spänning

Luleå höjde sig lite i andra, men då satte Mattias Tedenby fart in i offensiv zon och hittade till Robin Figren som kunde sätta 3–1.

Men det blev nervöst för publiken i Kinnarps.

Robin Kovacs reducerade till 3–2 i powerplay med drygt åtta minuter kvar att spela och direkt därefter fick Luleå två nya minuter i numerärt överläge som så när resulterade.

Men i stället för slutminutsforcering klev Andreas Thuresson fram och avgjorde med 2,42 kvar. Ett rappt hanledsskott i krysset avgjorde matchen definitivt.

– Får en bra pass och har rätt mycket tid och det är mycket gubbar framför så det var skönt, säger Thuresson i C More.

Simon Önerud satte sedan även 5–2 i tom bur.

– Oerhört viktigt, skönt att vi få göra lite mål också, säger Thuresson.