Rögles hjälte: Vi slänger inte i väg så mycket skott ur dåliga lägen

SEGERJUBEL Peter Högardh, matchhjälte i Rögle – seriens effektivaste lag.

ÄNGELHOLM. Elitseriens effektivaste lag.

Där har ni hemligheten bakom Rögles succésäsong.

– Vi tar oss till bra avslutslägen, det är förklaringen, säger Peter Högardh, matchhjälten mot Brynäs (4–3).

Bara Brynäs har skjutit färre skott och bara Skellefteå och Modo har gjort fler mål än Rögle BK.

Succénykomlingen från Skåne gör mål på nästan 11 procent av sina skott, vilket gör laget mest effektivt i elitserien. Ett faktum som lett till att Rögle nu är trea i tabellen, på samma poäng som tvåan Frölunda och bara tre poäng bakom ledande Linköping.

– Vi tar oss till bra avslutslägen och har bra tålamod, vi slänger inte i väg så mycket skott ur dåliga lägen, säger Peter Högardh.

Bra power play

Trots att Brynäs vann skotten i Lindab Arena vann Rögle. Ett scenario som Högardh är van vid.

– Ofta i matcherna vi spelar så skjuter motståndarna mer, men det känns som vi tvingar dem att ta skott från långt ut på kanterna och från sämre lägen, säger Peter Högardh som i powerplay satte avgörande 4–3 med åtta minuter kvar.

– Det är också en del i vår effektivitet. Vi har ett bra powerplay med spelskickliga backar, säger Högardh vars matchvinnande mål kom på en hård passning längs isen från Daniel Johansson efter att två Brynäsbackar kolliderat i egen zon.

Med de två målen i går står Högardh på elva fullträffar i årets elitserie och är med det Rögles bäste målskytt.

– Det har jag koll på, säger Högardh med ett leende.

”Sjukt jämn serie”

Men att Rögle nu är trea i tabellen hade matchvinnaren noll koll på.

– Är det så? Jag ägnar ingen tid åt att titta i tabellen. Den här serien är så sjukt jämn att om man förlorar några matcher så är man nere på kvalserieplats, säger Högardh.

´Vad ska Rögle gör för att undvika det?

– Vi ska fortsätta visa samma grymma karaktär som vi gör när vi vänder 2–3 till seger i sista perioden i dag.