Rögle vann efter blixtrepliker

Publicerad 2022-04-20

Rögles finalhopp lever.

Efter blixtsnabba sekundrepliker vann skåningarna mot Färjestad med 3–2 – och reducerar matchserien.

Färjestad BK

Efter en mållös första period, och kraftig bortadominans, hann publiken knappt bänka sig för period två innan en målexplosion detonerade.

Endast två minuter in i perioden, och totalt 17-3 i skott, fick Färjestad utdelning när Adam Ginning skickade in en lös puck i mål efter att Christoffer Rifalk skymdes av egen spelare.

Men bara 23 sekunder senare kvitterade Ludvig Larsson för Rögle och när Färjestad sedan återtog ledningen kort därpå replikerade hemmalaget blixtsnabbt igen – den här gången efter 14 sekunder.

”Är mitt jobb”

Fyra minuter senare gjorde Rögle dessutom 3–2.

– De tryckte på bra och vi var inte med från start. Det är mitt jobb att hålla tätt i sådana situationer. Men efter 3–2 tycker jag att vi spelade som vi vill göra, säger Rifalk i C More.

Men efter den målexplosionen stannade produktionen

Resten av matchen blev ett ställningskrig och ett hemmalag som helt vände på spelbilden.

I slutskedet fick Färjestad ett powerplay i kvitteringsjakten, men lyckades inte förvalta det läget trots att pucken dansade på mållinjen.

Reducerar serien

Inte heller med utplockad målvakt lyckades värmlänningarna få in pucken, utan Rögle kunde vinna och i stället för 0–3 i semifinalserien reducerade nu Ängeholmsklubben till 1–2.

– En bra första period, sedan blev det jämnare och i slutet har vi en hel del chanser också. Vi måste göra mål, säger Färjestadstränaren Tomas Mitell i C More.