Publicerad 2022-03-05

Hatten av Viktor Arvidsson.

Den svenske forwarden gjorde inatt sitt fjärde hattrick i NHL.

28-åringen avgjorde med en backhand i förlängningen borta mot Columbus.

Efter en mållös period var det Viktor Arvidsson som efter 14 minuters spel i den andra perioden bröt dödläget när han satte 1–0 för sitt Los Angeles Kings.

Men hemmalaget Columbus Blue Jackets vände på matchen och gjorde tre mål på bara 46 sekunder.

Kings hade dock inte gett upp och först reducerade Dustin Brown innan Arvidsson kvitterade med ett snabbt handledsskott med mindre än fyra minuter kvar av matchen och det gick till förlängning.

Och där visade Arvidsson att det här var hans kväll. Med en minut kvar av sudden lyckades han komma fri, fintade bort målvakten och lyfte mycket snyggt upp en backhand i nättaket till 4–3.

– Jag försökte bara läsa vad målvakten skulle göra och se var han stod, finta och lyfta in den. Jag är glad att det fungerade, säger han till nhl.com.