Dråpligt självmål av Hagelin sänkte Capitals

Publicerad 2022-01-09

NEW YORK. Carl Hagelin gjorde mål i tom kasse i natt.

Dessvärre var det i egen kasse – under en avvaktande utvisning…

Det var knappa 14 minuter in i andra perioden i mötet mellan Minnesota och Washington det förargliga lilla missödet inträffade.

Washington hade fått med sig en avvaktande utvisning och tog ut målvakten. I det anfall som följde skulle Carl Hagelin slå en passning till Evgeni Kutznetsov på blålinjen. Dessvärre hade ryssen redan tagit några skär åt sidan, så pucken passerade honom – och fortsatte hela vägen ner till egen zon och gled retsamt in i den egna, övergivna kassen.

– Det var definitivt oflax. Inget vi behövde när vi hade ledningen med 2–0, suckar coachen Peter Laviolette.

Nej, där vände momentum och i slutet av tredje kunde Mats Zuccarello också kvittera. Sedan vann Wild på straffar.