Matchstraff för Västerås Mikael Frycklund

Publicerad 2023-03-19

Grundseriens största buse gjorde det igen.

Mot Björklöven åkte Västerås Mikael Frycklund på matchstraff – efter att ha crosscheckat en motståndare.

Det var 13 minuter in i matchen mellan Björklöven och Västerås, där gästerna till slut skulle vinna, som händelsen inträffade.

Domaren hade blåst för offside, och efter det uppstod gruff. Då crosscheckade Västerås Mikael Frycklund Björklövens Gerry Fitzgerald mot halsen/bröstet. Domarna dömde matchstraff direkt, och beslutet kvarstod efter videogranskning.

Forwarden, som hade flest utvisningsminuter i hela ligan under grundserien, åkte märkbart upprörd ut mot omklädningsrummet.

Västerås vände

Björklöven hade greppet om matchen och ledde med 3–1. Men likt AIK mot Modo i andra kvartsfinalen kom Västerås ikapp, och resultattavlan visade 3–3 när slutsignalen gick.

Där blev Västerås Anton Svensson hjälte när han satte fyran, forwardens andra mål för kvällen.

– Vi kommer inte upp idag tycker jag. Vi gör en bra första period och tar inte tillräckligt betalt där. Vi har extremt många bra lägen som vi inte förvaltar, vilket är dåligt, säger Björklöven Viktor Stråhle i C More.

Nu står det 1–1 i matchserien. Nästa möte spelas i Västerås på tisdag.