Hörnqvist tillbaka som målskytt

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Foto: Keith Srakocic / TT

DALLAS. Patric Hörnqvist är tillbaka efter ytterligare en oturlig skada – och pangade in ett mål direkt när formstarka Pittsburgh slog Ottawa i natt.,

– Skönt att få det överstökat, nu behöver jag inte åka omkring och fundera på det, säger han till Sportbladet efter 5-2-segern

Han har haft oflyt med skador den här säsongen ”Bengan” Hörnqvist.

Först missade han tre veckor i november och hann sedan bara spela sex matcher innan det var dags för nästa smäll – så allvarlig att han fick tillbringa nästan hela december på läktaren.

Men häromdagen gjorde han äntligen comeback igen och i natt, hemma mot Ottawa, såg allt ut som vanligt igen. Det slog gnistor om den mest passionerade krigaren på isen.

– Det kändes bra, men det var skönt att jag hade matchen mot Nashville i helgen i benen, säger han på telefon från västra Pennsylvania.

– Ikväll spelade vi riktigt bra som lag också. Det var aldrig något snack, vi var bäst.

”Kul med hockey”

Mål gjorde herr Hörnqvist också – på tämligen karaktäristiskt vis. När drygt tre minuter återstod av andra perioden dök han upp framför och tryckte, efter artistiskt förarbete av unge kedjekamraten John Marino, in sin sitt sjunde mål för säsongen på Marcu Högberg.

– Det var länge sedan jag gjorde något mål så det var kul, fortsätter ”Bengan”.

– Skönt att få det överstökat direkt också. Nu behöver jag inte åka omkring och fundera på när det ska lossna med målskyttet.

Penguins har fortfarande tunga namn på skadelistan – framförallt Sidney Crosby – men hör likafullt till ligans hetaste lag och tog sig med nattens seger upp på andraplatsen i tuffa Metropolitan-divisionen.

Hörnqvist igen:

– Ja, det ser väldigt bra ut. Vi har inte bara framgång, vi spelar riktigt bra också. Vi har inte tur, vårt försvarsspel är extremt stabilt och vi vinner matcherna rättvist. Så just nu är det kul med hockey.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!