Utspelet av Louis agent: Kanske bättre om han spelar någon annanstans

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

En intervju inför hockey-VM satte fart på spekulationerna.

I går bekräftade Vancouver Canucks general manager att Loui Eriksson kan trejdas.

– Det kanske vore bättre om Loui spelade någon annanstans, säger svenskens agent J.P Barry till Sportsnet 650 i dag.

Loui Eriksson har en tung tid bakom sig i Vancouver, där han är lagkamrat med bland andra Elias Pettersson och Jacob Markström.

Inför VM i Slovakien gick 33-åringen ut och beklagade sig över rollen han har i laget och riktade öppen kritik mot tränaren Travis Green.

– Jag och tränaren går inte ihop riktigt hundra och det är svårt när jag inte får samma förtroende som jag fått av alla andra coacherna jag haft under min karriär, sa Eriksson bland annat till Hockeysverige.

Öppnade upp för trejd

Reaktionerna i Nordamerika lät inte vänta på sig och i går uttalade sig klubbens general manager Jim Benning om situationen för första gången.

– Jag kommer att prata med Loui den här veckan för att höra hur han ser på allting och varför han sa som han gjorde, sa Benning.

Han öppnade även upp för att svensken kan komma att trejdas i sommar.

”En tuff situation”

Loui Erikssons agent, J.P Barry, säger i kanadensisk radio att han pratar med Benning två till tre gånger i veckan.

– Det är en tuff situation. Av hockeymässiga skäl kanske det är bättre om Loui spelar någon annanstans. Vi kommer jobba tillsammans med Canucks och se över alternativen som kommer på bordet, säger han till Sportsnet 650.

Eriksson har två säsonger kvar på sitt långtidskontrakt med 6 miljoner dollar i caphit (lönetaksträff). Han är med det bäst betald av alla spelare i Vancouver och har även en ”no-trade”-klausul i kontraktet.

TSN har spekulerat i en möjlig trejd mellan Vancouver och Edmonton där Milan Lucic, som är född i just Vancouver, går åt andra hållet.

Publicerad:

LÄS VIDARE