Publicerad:
Uppdaterad:

Superstjärnan väljer Rangers

Panarins kontrakt värt 760 miljoner kronor

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Rangers rustar upp – och hemma i Göteborg jublar Henrik Lundqvist.

– Det har varit två riktigt bra veckor för organisationen. Att vi kontrakterar Artemij Panarin är väldigt viktigt, det kommer ett ge oss så mycket att ha en sådan klasspelare som de unga kan se och lära av, säger den svenske målvaktsikonen till Sportbladet.

Efter två års ”renovering”, och deppig kräftgång, ser de glada dagarna ut att vara tillbaka för New York Rangers och deras fans.

Inom loppet av bara någon vecka har de knutit till sig både supertalanger och klassbackar – och under måndagen såg general managern Jeff Gorton till att kröna hela uppgraderingsprocessen genom att signera ett fett kontrakt med ryske superstjärnan Artemij Panarin.

På andra sidan Atlanten, i Göteborg, följer klubbens ärrade målvaktsstjärna utvecklingen – med stor belåtenhet.

– Ja, det har varit två riktigt bra veckor för organisationen med draften och dagens nyhet, hälsar Henrik Lundqvist från sommarsemestern.

”Kan vara skillnaden”

– Att vi kontrakterar Panarin är väldigt viktigt, det kommer ett ge oss så mycket att ha en sådan klasspelare som de unga kan se och lära av. Han är dessutom en spelare av den sort som kan vara skillnaden i många matcher.

Ja, många menar till och med att New York-klubbens omtalade ”rebuild” nu är över. Riktigt så långt vill ”Henke” – som flera gånger vittnat om hur mentalt tufft det varit att gå genom det här stålbadet – inte sträcka sig.

– Över vet jag inte om den är, men vi har tagit bra steg de senaste tio dagarna och det känns kul att vi rör oss i rätt riktning, säger han.

Artemi Panarin.
Foto: Derik Hamilton / TT NYHETSBYRÅN
Artemi Panarin.

Blir näst bäst betald i ligan

Artemij Panarin har skrivit på ett sjuårskontrakt med en caphit (lönetaktsträff) på 11,6 miljoner dollar. Därmed blir han näst bäst betald i ligan. Bara Connor McDavid tjänar mer.

Kontraktets totala värde är 81,5 miljoner dollar (cirka 760 miljoner kronor), uppger flera tunga NHL-experter.

Enligt uppgift lade New York Islanders mer pengar på bordet, men Panarin valde alltså Rangers.


Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: