Hjälpen till fansen: Krossa tv-apparater

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

”Broad Street Bullies” var brutala på isen.

Fansen tillåts nu bli aggressiva i hemmaarenan.

I ett speciellt rum.

45 år utan en Stanley Cup-titel.

Det har satt sina spår.

Klassiska Philadelphia Flyers har haft tuffa år, fansen har genomgått många besvikelser.

Förra säsongen missade de Stanley Cup-slutspelet för fjärde gången på de sju senaste säsongerna.

Krossa glas och porslin

Nu kan de härdade supportrarna ta ut frustationen och aggressionen i ett nyöppnat ”rage room” i hemmaarenan.

I rummet inne i Wells Fargo Center kan de med hjälp av basebollträn, släggor och naturligtvis hockeyklubbor slå sönder saker som tv-apparater, fönsterrutor och porslin.

”Rage Room” kan bokas på webbsidan med de olika alternativen ”Fast n Furious (5 minutes)”, ”Raging Bull (15 minutes)” och ”Savage Beast Mode (25 minutes)”.

– Det är ett sätt att ha lite kul på ett ofarligt sätt. Jag har aldrig hört om något liknande tidigare, säger Valerie Camillo som är chef för affärsverksamheten hos Philadelphia Flyers och Wells Fargo Center.

Alain Vigneaut, Flyers tränare.
Foto: TT
Alain Vigneaut, Flyers tränare.

Storspelade i målet

Rummet öppnades till hemmapremiären mot New Jersey Devils i natt.

Behovet är kanske ändå inte jättestort just för dagen, i premiärmatchen i Prag vann Philadelphia Flyers mot Chicago Blackhawks med 4–3 och i natt vann de orangea med 4–0.

21-årige kanadensiske målvaktstalangen Carter Hart höll nollan och fick mycket uppmärksamhet för flera spektakulära räddningar, ”A Work of (H)art”.

Philadelphia Flyers var en av de sex klubbarna som tillkom när Original Six fick ytterligare sällskap i NHL vid expanderingen till säsongen 1967/1968.

Klubben från Pennsylvania hade sin storhetstid på 1970-talet då de hade smeknamnet "Broad Street Bullies" på grund av sitt brutala spel, de vann Stanley Cup 1974 och 1975.

Många svenska profiler

I årets lag finns bland annat svenske fysiska backen Robin Hägg, svenske målfarlige forwarden Oskar Lindblom och kanadensiske stjärnkaptenen Claude Giroux.

Många förknippar klubben med förolyckade svenske målvaktslegendaren Pelle Lindbergh i mitten av 1980-talet och superkedjan ”Legion of Doom” med Eric Lindros, John LeClair, Mikael Renberg i mitten av 1990-talet.

Andra svenskar vi minns i Philadelphia Flyers är bland andra Per-Erik Eklund, Kjell Samuelsson, Thomas Eriksson, Peter ”Foppa” Forsberg och Kim Johnsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN