Färjestad till slutspel inför rekordpublik i CHL

Publicerad 2019-10-15

Färjestad är vidare till slutspel i CHL efter 3–1 hemma mot Red Bull München.

Hemmalaget vände och vann den sista gruppspelsmatchen inför drygt 5000 åskådare.

Klubbens högsta publiksiffra i CHL någonsin.

Det började allt annat än bra för Färjestad hemma mot Red Bull München.

Fjolårsfinalisten från Tyskland ledde med 1–0 efter första perioden och FBK-forwarden Johan Ryno var besviken på lagets insats.

– Vi gör en riktigt dålig period. Jag går bort mig helt på målet, det känns som att vi har lite att jobba på sista 40, sa han till SVT.

Rydahl målskytt på nytt

Hemmalaget jobbade sedan in sig i matchen och var det klart bättre laget i den andra perioden. Victor Ejdsell pricksköt in kvitteringen från slottet och Jonathon Blum fullbordade vändingen med sitt 2–1-mål.

Formstarke Gustav Rydahl gjorde hattrick mot HV71 i SHL senas och hittade nätet även i kväll. Med åtta minuter kvar fastställde han slutresultatet till 3–1 på friläge.

Vann inför storpublik

Segern kom inför 5326 åskådare, nytt klubbrekord för Färjestad i CHL.

– Visst har vi ansatt åtgärder för att fylla på inför kvällen vilket inte alltid är en garanti för att folk verkligen sluter upp. Men det har vår publik gjort i dag och det värmer, säger Färjestads VD Stefan Larsson till klubbens hemsida.

Färjestad är därmed klart för CHL-slutspelet tillsammans med just München som vann grupp G trots förlusten.

– Skönt att vinna och gå vidare i CHL. Vi började lite halvknackigt men gör två bra perioder, säger Gustav Rydahl till SVT.

Luleå körde över Belfast på hemmaplan med 4–0. Norrbottningarna vann skotten med hela 36–12 och tog även hem gruppsegern. Jack Connolly hade en lyckad kväll med två mål och bud på fler. Isac Brännström och Noel Gunler gjorde de två andra målen.

Även Skellefteå AIK är vidare till slutspel i CHL, men det var på håret. Ett sent 4–4-mål av Linus Lindström med 26 sekunder kvar borta mot finska Kärpät säkrade avancemanget. 21-åringen var även den som inledde gästernas målskytte. Backen Jonathan Pudas gjorde Skellefteås övriga två mål i matchen som Kärpät vann efter straffläggning.

Djurgården föll borta mot tyska Adler Mannheim med 1–2. Manuel Ågren reducerade i den andra perioden, vilket blev matchens sista mål. Stockholmarna är ändå vidare till slutspelet efter att ha slutat på andra plats i gruppen, efter Adler Mannheim.