Storseger för Frölunda

Publicerad 2017-11-25

GÖTEBORG. Frölunda sticker uppåt i tabellen som en raket.

5–1 mot Linköping var den fjärde segern i följd.

Krislag och indraget i bottenstriden efter 18 omgångar. Men nu ett oerhört formstarkt lag och snabbt på väg uppåt i tabellen efter 22. Frölunda har fått ordning på försvarsspelet, blivit effektiva framåt och skapat ett självförtroende som ger mål - även när klubban går av.

– Vi har släppt in alldeles för många mål, men har fått ordning på det nu, säger Victor Olofsson till CMore.

Det var hans 2–0-mål, i powerplay, som avgjorde matchen. Vid första läget sköt han av sin klubba, slängde sig ut i båset för en ny, fick fel klubba, men sköt ändå in pucken i krysset vid nästa läge.

– Den funkade väl rätt bra ändå, så det blev bra. Jag fick dra iväg den gamla klubban också, jag ville inte ha den liggande där när jag skulle skjuta, säger han.

16–5 i skott

Frölunda var spelmässigt överlägset i den första perioden, vann skotten med 16–5 och skapade mängder av chanser. Men det krävdes spel i boxplay för att man skulle ta ledningen. Simon Hjalmarsson tog tag i pucken i egen zon och drog sen iväg en riktig kanon precis när han passerat blånlinjen. Pucken gick via Chad Billins klubba och ställde Linköping-målvakten Jacob Johansson.

– Det är inte ofta såna där går in, men skoj att den gjorde det den här gången, säger Hjalmarsson.

Emil Sylvegård åkte ut för Linköping, efter att han efter paussignalen tacklat Mike Weber. Frölunda fick därmed starta den tredje perioden i powerplay, och då gjorde Lias Andersson 3–0. Jimmy Andersson gav Linköping visst hopp genom sin reducering efter halva den tredje perioden, och fick ett läge när Simon Hjalmarsson åkte ut med drygt fyra minuter kvar. Spel sex mot fyra sedan Linköping plockat målvakten, men i stället kunde Hjalmarsson göra 4–1 i den öppna buren precis när han kommit in på isen igen. Jonathan Sigalet avslutade sen med att göra 5–1 med 3,5 sekunder kvar.

Frölundas fjärde seger i följd och man ligger nu sexa i tabellen.