UPPSALA. Timrå besegrade Almtuna under onsdagen och drar, i och med Leksands genomklappning borta mot Troja/Ljungby, ifrån i tabelltoppen.

För samtidigt tappade tabelltvåan AIK viktig poäng på bortais - vilket betyder att Timrå nu leder serien med sex poäng före Solnalaget.

Serieledande Timrå reste söderut under onsdagen för att ta sig an tabellsexan Almtuna i Gränbyhallen.

Och man gjorde det utan stortalangen Jakob Olofsson, 17, samt Johannes Kinnvall som båda låg nerbäddade i feber. Sedan tidigare saknades också Anton Wedin och Hugo Enock hos tabellettan.

Matchen då? Den öppnade i ett raskt tempo, men inget av lagen skapade några jättelägen under de första tio minuterna.

Men efter tolv minuter kom serieledarna fram i ett anfall från högerkanten, där Lukas Engqvist spelade in mot kassen och i röran framför mål kunde John Westin trycka in sitt tredje mål för säsongen.

Överlägsen skottstatistik

Efter målet fick Timrå energi, och man fortsatte trycka på resten av perioden. Skotten 1-10 talade sitt tydliga språk att det var bortalaget som ägde matchen.

I andra växte hemmalaget in i matchen, och det blev också en något jämnare matchbild. Dock skapade Timrå de hetaste chanserna, även om inget avslut resulterade i något mål under mittenperioden.

Missade öppet mål

Matchen saknade länge glöd men i tredje trappades tempot upp när Almtuna inledde sin forcering mot ett kvitteringsmål. Närmast ett mål i inledningen av tredje var dock Timrås Jeremy Boyce-Rotevall, som dock från en meters håll missade öppet mål.

Bortalaget skulle dock få in en till puck i nät, men spelet hade blåsts av innan på grund av spelare i målgården.

Toppkonkurrenten i totalt ras

Timrå vann till slut skotten med klara 29–10, men det blev inga fler mål i matchen. I och med toppkonkurrenten Leksands totala genomklappning, förlust 1–6 borta mot bottenlaget Troja/Ljungby, samt AIK:s poängtapp borta mot Tingsryd (seger med 2–1 efter förlängning) – drog laget från Medelpad ifrån ytterligare i tabelltoppen.

Nu skiljer det sex poäng ner till tabelltvåan AIK, med nio omgångar kvar av grundserien.