Sen reste sig Nichlas Hardt upp och skickade vidare Linköping till semifinal.

– Jag tycker vi spelar grymt, säger matchhjälten till C More.

Kvartsfinaldramat mellan Linköping och HV 71 fick ett välregisserat slut.

Huvudrollsinnehavare: Nichlas Hardt.

Dansken satte först 1-1-målet och i slutet på första perioden. När sedan HV 71 återigen tagit ledningen var Hardt på jakt efter att trycka in ännu en kvittering.

Dansken drev på mål för att hinna först på ett inspel och framför kassen stod HV-backen Jere Karalahti och satte upp en cross-checking i ansiktet på den LHC-forwarden.

Hardt blev liggande på isen innan han för egen maskin tog sig av isen. Domarna valde att diskutera situationen sinsemellan innan de friade Karalahti helt.

”Får inte missa sådan situationer”

Något som förvånade C Mores experter.

– Det är riktigt, riktigt fult. Det är definitivt ett matchstraff, det kommer nog bli granskning i efterhand, säger Thomas Johansson och fick medhåll av Niklas Wikegård.

– Det är definitivt fem minuter och matchstraff. Det kan vara ett matchavgörande beslut som domaren missar tycker jag, säger han.

Hardt kom dock tillbaka i spel och även om inte situationen blev matchavgörande så blev Nichlas Hardt det.

Först grävde han fram en puck framför mål som Daniel Rahimi kunde slå in till 2-2 innan han med bara knappa fyra minuter kvar avgjorde hela matchserien med ett dragskott in bakom Gustaf Wesslau.

”Grymt stolt”

Matchen slutade 4-2 efter ett mål i öppen kasse av Broc Little.

Efter matchen var det en mycket nöjd matchhjälte.

– Jag tycker vi spelar grymt. Det är den sjätte matchen och vi håller en jämn nivå hela serien igenom. Jag är grymt stolt över laget, säger Hardt och fortsätter:

– Det är klart att det är skönt att göra mål och poäng. Någon måste göra målen därute, är det inte jag så är det någon annan. Att vi vinner är det viktigaste.

Vilken motståndare Linköping får i semifinalen är inte klart ännu. Vinner Frölunda morgondagens sjunde avgörande match mot Luleå så ställs man mot Skellefteå i semifinal. Vinner Luleå möter man Växjö.