Publicerad 2018-10-09

Oscar Möller.

Skellefteå AIK förlorade skotten med 15–37 men vann matchen.

Det kan västerbottningarna tacka Oscar Möller för.

29-åringen stod för ett äkta hattrick i tredje perioden i storsegern mot Helsingfors IFK i CHL.

Frölunda HC

Det var Oscar Möller-show i CHL när Skellefteå AIK var på besök i Helsingfors.

Skellefteå vann med hela 5–1 efter ett hattrick av Oscar Möller i tredje perioden.

Andreas Wingerli gav västerbottningarna ledningen hallvägs in i den första perioden. Finländarna kvitterade sedan innan den första periodvilan, ett resultat som stod sig fram till den tredje perioden.

Klart för slutspel

Då klev Oscar Möller in i handlingarna.

Med två snabba mål i inledningen av slutakten gav han gästerna en 3–1-ledning.

Adam Pettersson stack sedan emellan med ett mål i numerärt underläge innan Möller punkterade matchen med ett mål i tom kasse.

Skellefteå AIK är därmed klart för slutspel i turneringen. Med tretton inspelade poäng på fem matcher finns det inget lag som kan peta ner laget med en omgång kvar.

Hattrick av Frölundatalangen

I Scandinavium presenterade sig samtidigt en annan svensk hattrickhjälte.

Junioren Samuel Fagemo, 18, prickade in sina tre första a-lagsmål för Frölunda i en och samma match då göteborgarna krossade danska Ålborg med 6–0.

Segern var synnerligen välförtjänt – skotten slutade hela 56–16 (!) till Frölunda. I och med segern är de också klara för slutspel i CHL.