Frölunda vann stort – mot reservbetonat Brno

Frölunda tog en bekväm 4–1-seger borta mot HC Brno i CHL.

Ryan Lasch låg bakom tre av målen – men tvingades sedan utgå skadad.

Noterbart är att det tjeckiska laget vilade mängder av ordinarie spelare i kvartsfinalen.

Frölunda HC

HC Brno började bäst i den första kvartsfinalen mot Frölunda. Halvvägs in i första perioden tog hemmalaget ledningen samtidigt som Mats Rosseli Olsen avtjänade fyra minuter i utvisningsbåset.

Det tjeckiska laget har ett hektiskt spelschema och möter Sparta Prag i den inhemska ligan på torsdag. Därför vilade man ett stort antal ordinarie spelare i kvällens match.

Tjeckisk media rapporterar att laget endast ställde upp med 13 ordinarie spelare, resten av laget bestod av unga spelare som fick chansen att visas upp sig. Enligt Szymon Szemberg på E.H.C (Alliance of European Hockey Clubs), som hänvisar till lokal media stod inte ens tränaren Libor Zabransky i båset, utan följde matchen från läktaren.

Dömdes bort efter videogranskning

Patrik Carlsson kvitterade med endast 27 sekunder kvar av den första perioden, och 17 sekunder efter periodvilan hittade han krysset på nytt.

Sju minuter in i andra perioden trodde de flesta i publiken, och på isen, att Brno kvitterat då pucken såg ut att studsa innanför mållinjen. Men domarna vinkade avvärjande efter videogranskning.

Kort därefter utökade istället Frölunda ledningen genom Mats Rosseli Olsen.

Lash skadad

Ryan Lasch stod sedan för sin tredje assist i matchen då han spelade fram Chay Genoway till slutresultatet 4–1.

Men amerikanen, som träffats av en tackling strax innan Genoways mål, klev sedan av isen och kom inte till spel mer i matchen.

Frölunda har nu ett utmärkt utgångsläge inför returen i Göteborg nästa vecka.

Malmö föll borta mot München i en match som var mållös ända fram till tredje perioden. Frederik Storm tryckte in ledningspucken, men tyskarna kvitterade kort därefter. 13.37 in i tredje perioden gjorde Frank Mauer 2–1 som blev slutresultatet.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se