Lehner tappar humöret – då sänks retstickan

Knockade talangen när Buffalo krossades

Av: Hampus Hagman

Publicerad:
Uppdaterad:

Robin Lehner är känd för sitt, minst sagt, heta temperament.

I natt brände den svenske Buffalo-målvakten av igen, vilket slutade med att Calgarys supertalang och retsticka Matthew Tkachuk blev liggandes på isen.

Stämningen i Buffalo var dock redan rätt dålig – underläge 4–0 och målvakten Chad Johnson utbytt tidigt i andra perioden och ersatt av Robin Lehner – som sedermera skulle släppa in ytterligare ett mål i 5–1-förlusten.

Det var när Matthew Tkachuk (flest tvåminutersutvisningar i hela ligan) fullföljde vid en blockering av Lehner och gjorde en stoppsladd framför svensken som det rann över igen för den hetlevrade keepern.

Den 26-åriga målvaktsjätten från Göteborg drämde till med sin plockhandske i ansiktet på Tkachuk, samtidigt som Jordan Nolan kom in och gav en tryckare från sidan så att Calgary-stjärnan fick sig en rejäl flygtur och blev liggandes på isen varpå ett stort tumult utbröt.

Tredje mest utvisade målvakten

Lehner, som stod för 18 räddningar, drog på sig en utvisning vid situationen och är den tredje mest utvisade målvakten i svensk NHL-historia:

1) Johan Hedberg, 96 min
2) Tommy Salo, 67 min
3) Robin Lehner, 22 min

Buffalo är nu sist i hela NHL efter att det andra bottenlaget Arizona plockat två poäng efter sent avgörande i natt mot Vancouver.

Crosbys milstolpe

Sidney Crosby toppade hela sex kategorier i den enkät från spelarfacket som släpptes i går med 500 NHL-spelares anonyma svar.

Superstjärnan utsågs till bästa forwarden, lagledaren och förebilden. Även den svåraste spelaren av alla att möta, strax före Connor McDavid.

Och i natt nådde superstjärnan en ny milstolpe dessutom.

Med sin assist till Conor Sheary, hans tredje totalt i 5–2-segern mot rivalen Philadelphia, noterades han för sin 1 100:e poäng i NHL (404 mål och 696 assist).

Pittsburgh klev med segern upp på förstaplats i Metropolitan.

– Det är fortfarande en massa kvar hockey att spela, det kommer bli tajt hela vägen men det var skönt med två poäng i kväll, säger Crosby till nhl.com. 

Foto: Eric Hartline / X02835

LÄS OCKSÅ

NHL-podden med Bjurman och Ekeliw - Aftonbladet Podcast


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!