Mästarnas kross i första mötet: ”Pinsamt”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Regerande mästarna inledde årets Stanley Cup-slutspel i natt med en rungande markering.

De körde över rivalen Philadelphia Flyers så det sjöng om det, vann till slut med 7-0 (!) – och ja, Sidney Crosby fullbordade ett hattrick direkt.

– Vi visade vad vi kan, säger målskytten Carl Hagelin till Sportbladet. 

Det har på förhand funnits föreställningar om att serien mellan Pittsburgh Penguins och Philadelphia Flyers ska bli ett klassiskt ”Battle of Pennsylvania” – hårt, jämnt, spännande och ovisst.

Men att döma av öppningsmatchen blir det en mycket snabb historia utan minsta dramatik.

Regerande mästarna var överlägsna från första till sista bytet, hade ledningen med 3-0 efter en period och vann till slut med förödmjukande 7-0.

– Ja, vi fick en riktigt bra start och spelade stabilt matchen igenom. Alla bidrog verkligen. Jag tycker till exempel fjärdekedjan gjorde sin bästa match på hela säsongen, säger Carl Hagelin när vi talar med honom efter slutsignalen.

– Vi vet förstås samtidigt att det här inte säger så mycket om fortsättningen. De kommer garanterat göra en bättre match nästa gång, det gäller att vara redo då. Men vi fick visa vad vi kan ikväll, det var skönt.

1 av 2 | Foto: Charles LeClaire / X02835

LÄS OCKSÅ

Bjurmans stora analys – så går det i Stanley cups åttondelsfinaler

LÄS OCKSÅ

Quiz: Hur mycket kan du om NHL? - NHL-bloggen

Magiskt volleymål av Crosby

Framförallt visade superstjärnorna Sidney Crosby och Evgeni Malkin vad de kan – och det är ju mer än praktiskt taget någon annan kan.

Efter att ha fått pucken av just Hagelin trampade Malkin i första perioden rakt igenom Flyers-försvaret och stänkte in en backhand i nättaket och Crosby briljerade såväl med ännu ett magiskt volley-mål som med omöjliga styrningar och fullbordade till slut ett hattrick.

– Det är förstås väldigt bra för oss att de spelar så bra på en gång. De är definitivt ”difference makers”, fortsätter ”Hagge”.

– De där målen Sid gör, det är verkligen inte många som klarar av det. Det är fantastiskt att se både på träningar och matcher.

Hagelin målskytt

Kvicke Carl gjorde ett mål själv också – framspelad av bäste kompisen Patric Hörnqvist.

– Ja, det blev bra där. Jag var med och ordnade en ”turnover”, stack mot kassen och fick en fin puck av ”Bengan” jag kunde styra in. Väldigt skönt att få gör mål på en gång, säger han.

– Det kändes överhuvudtaget bra. Självfallet blir man extra inspirerad nu när det är slutspel. Alla tar fram sitt A-Game, då gillar jag att spela hockey.

”Pinsamt”

Flera av Flyers-spelarna tog förstås hårt på krossen.

– Ett av de tuffaste sätten att inleda ett slutspel på förstås. Vi visste att det inte skulle bli lätt, men det här smärtar, det är pinsamt förstås, säger Flyers stjärnback Shayne Gostisbehere.

– En av de värsta matcherna jag någonsin spelat, säger kaptenen Claude Giroux till nhl.com.

Nästa match mellan Penguins och Flyers spelas natten till lördag.

Laddar Matchöversikt

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE