Pekka-tricket lurade Zuccarello

Publicerad 2018-08-11

Mats Zuccarello förnedrade sin lagkamrat Henrik Lundqvist två gånger på fyra minuter i Summer Classic.

Då fick den svenske världsmålvakten nog och gjorde en Pekka Lindmark och välte buren när ”Zucca” kom fri ännu en gång.

Matchen slutade 10–7 till Team Lundqvist inför nästan 20 000 åskådare.

11 augusti.

Mitt i sommarvarma Oslo valde New York Rangers storstjärnor Mats Zuccarello och Henrik Lundqvist att arrangera en match utomhus på Ullevål.

Överskottet från matchen gick till spelarnas välgörenhetsarbete och storstjärnorna ställde upp mangrant.

Peter Forsberg, Zdeno Chara, Filip Forsberg, Victor Hedman, Daniel Alfredsson med flera gjorde drabbningen till det som man i Norge kallade för den stjärntätaste matchen någonsin i landet. Och publiken gillade evenemanget, nästan 20 000 löste biljett till Ullevål.

Stjärnorna delades in i två lag via en draft på fredagseftermiddagen och sett till inledningen av matchen på lördagen var det Zuccarello som gjort bästa spelarvalen.

1–0 till Team Zuccarello gjorde den norska storstjärnan och avslutet gick mellan benen på Rangersmålvakten. Några minuter senare skedde en repris på 1–0-målet och Lundqvist fick igen se pucken gå in mellan benen.

– Ställs jag mot Lundqvist, då blir det mål, sa Zuccarello lite retsamt i en intervju med TV2 Norge under den första perioden.

Gjorde en ”Pekka”

Och som det inte var nog med två norska frilägen så kom det även ett tredje i slutet av första perioden.

Då tog Lundqvist det säkra före det osäkra och välte buren, eller flyttade på buren. Ett trick som Peter ”Pekka” Lindmark uppfann för 20 år sedan när han i sin sista hockeymatch välte målburen när Luleås Johan Rosén kom i ett friläge.

Straff till Zuccarello blev effekten, eller straffet, av Henkes bus och den tog Lundqvist. Pekka-tricket, ett smart drag alltså.

Matchen slutade 10–7 till Henrik Lundqvist, trots att Zuccarello gjorde hela fyra mål på sin Rangers-kollega.

Mycket fokus på anfallsspel i matchen, som det sig bör i uppvisningsmatcher.