Sex poäng på två dagar för Rögle

Publicerad 2016-12-10

ÖREBRO. Det har varit kris – men mot Örebro tog tabelljumbon Rögle sex blytunga poäng på mindre än ett dygn.

– Otroligt starkt, säger tränaren Anders Eldebrink till C More.

5–0 till Rögle mot Örebro i Ängelholm under fredagen. Ett knappt dygn därpå ställdes skåningarna och närkingarna mot varandra i Behrn arena.

Och det blev en ny seger för tabelljumbon Rögle, även om det här blev en dramatisk tillställning. Matchen slutade 3–2.

Örebros lagkapten Viktor Ekbom, som efter 0–5 i Ängelholm sa ”det är vi mot världen” i en intervju med Sportbladet, var besviken på nytt.

– Men jag är ändå stolt att vi gör ett så tappert försök i sista perioden. Men det håller inte när vi hade tre mål att hämta upp. Det är fruktansvärt surt, sa Ekbom till C More strax efter lördagens slutsignal.

Den andra akten av det här back-to-back-mötet blev trots allt en jämn historia, även om Rögle ryckte i målkolumnen. Först 27 sekunder innan den första periodpausen gjorde Bryan Lerg 1–0 för Rögle i powerplay. Drygt fem minuter in i den andra perioden gjorde Felix Schütz 2–0 framspelad av Christopher Liljewall.

”Är oerhört het nu”

Lagkapten Liljewall fick också en assist på 3–0-målet 37 sekunder från slutet i den andra perioden – men hela prestationen kring målet tillskrivs Ludvig Rensfeldt. Den formstarke forwarden, som gjorde två mål i fredagens match, tog med sig pucken från mittzon och sköt in pucken i mål med ett distinkt avslut.

– Det är en individuellt bra prestation av Rensfeldt som är oerhört het nu. Det är kul att se, sa Liljewall till C More om 3–0-målet.

Örebro hade varit mållöst i 170 minuter och 40 sekunder när Martin Johansson petade in 1–3 med drygt sju minuter kvar av matchen. Med två minuter och tolv sekunder kvar av matchen petade Glenn Gustafsson in 2–3 och det blev rejält dramatiskt.

Örebro skapade flera högkalibriga målchanser, men Röglemålvakten Lars Volden storspelade.

Tabelljumbon tog därmed sex blytunga poäng inför landslagsuppehållet.

– Jag tycker att det var stabilt, det blev lite stressigt i slutet men det är inte så konstigt eftersom vi har förlorat många matcher på slutet. Det är skönt för killarna, otroligt starkt, sa Rögletränaren Anders Eldebrink till C More.