Malmö vann Skånederbyt igen

Uppdaterad 2016-11-15 | Publicerad 2016-11-14

Rögletränaren irriterad efter matchen

Malmö Redhawks vann Skånederbyt mot Rögle – igen.

Anders Eldebrink tyckte förlusten var bitter och ville inte förstå en av C Mores frågor efter matchen.

– Vilken jävla fråga, jag vet inte vad jag ska svara på den, sa Rögle-tränaren.

Det har gått en och en halv månad sedan senaste Skånederbyt i SHL och i det kaosartade mötet blev det hela 13 mål och en 7-6-seger till bortalaget Malmö.

Ikväll var det dags för en ny drabbning mellan rivalerna, men nu blev det desto målsnålare.

Det var inte förrän i mitten på den tredje perioden som hemmapubliken i Malmö kunde jubla åt det första målet.

Johan Ivarsson satte 1-0 just efter att laget blivit fulltaligt och Fredrik Händemark avgjorde sedan mötet med sitt 2-0-mål i tom kasse med minuten kvar.

Reducerade i slutsekunderna

Patrick Cehlin gjorde 2-1 med åtta sekunder kvar men det räckte alltså inte för Rögle som åkte på tredje raka förlusten.

Effektiviteten är ett av nästjumbons problem – och chanserna saknades inte heller ikväll.

C Mores kommentator passade på att fråga tränaren Anders Eldebrink om hur laget jobbar på effektiviteten.

Den frågan gick inte hem.

– Jobba? Vilken jävla fråga. Vaddå jobba? Jag vet inte hur jag ska svara på det, sa han irriterat i sändningen.

Men tränaren svarade i alla fall på de andra frågorna.

– De har lite mer självförtroende och det är ett slumpmål som avgör. Klart det är bittert. De var bättre, det var en kamp hela matchen, en jämn match.

Malmö Redhawks, som hade förlorat fyra av de fem senaste ligamatcherna, går i och med segern upp på andra plats i tabellen.