Hockeyfest när Prinsen och stjärnorna intog Ockelbo

Av: Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 8 | Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N

OCKELBO. Inför fullsatta läktare invigde hemmasonen Prins Daniel den nya ishallen i Ockelbo.

Med sig hade han celebert besök i form av Peter Forsberg, Mats Sundin och Nicklas Lidström.

– Senast vi spelade tillsammans var nog OS-finalen 2006, berättar Mats Sundin.

Ugglebo Arena i Ockelbo är invigd.

Prins Daniel som själv är gammal hockeyspelare från Ockelbo hade dragit ihop ett stort gäng stjärnor som spelade välgörenhetsmatch i det lilla samhället under torsdagskvällen och på läktaren fanns Kronprinsessan Victoria tillsammans med barnen Estelle och Oscar, som stöd.

– Jag har inte spelat hockey på över 20 år, men det är underbart att få komma hem. Det är en riktig folkfest här i kväll, så det känns väldigt speciellt, säger hemmasonen.

Inför nedsläpp gick Prinsen själv in och gjorde den klassiska tekningen tillsammans med ordförande från klubben.

Stjärntätt

I Team Generation Pep lirade han sedan med stjärnor som Peter ”Foppa” Forsberg, Mats Sundin, Nicklas Lidström, Maria Rooth, Markus Näslund, Mikael Tellqvist och Mattias Nordström när de ställdes mot det lokala division 3-laget Ockelbo HC.

– Jag känner många av dem och de tyckte det var kul. De är väldigt bra tjejer och killar och det kände att hockeyn givit dem så himla mycket så jag tror dem är väldigt generösa att betala tillbaka. Det här är inte första gången de ställer upp. Kanske inte alla samtidigt, men de ställer upp på bra saker, säger Prins Daniel efter matchen som slutade 8–6 till stjärnorna inför cirka 1 200 åskådare.

Matchen spelades i 2x20 minuter och för Peter Forsberg var det första gången han stod på is sedan i höstas när han spelade med Icebreakers i norska Stavanger.

– Sedan dess har det blivit två träningar. Man har inga tempoväxlingar.. man tror att det går att göra saker som fungerade förut, men det går inte. Vi får vara glad att motståndarna var lite sämre så vi fick vinna, det är alltid roligt, säger Forsberg.

”Får ta tillfället i akt”

Maria Rooth gjorde två mål i matchen och Peter Forsberg, Mats Sundin, Markus Näslund samt Mattias Öhlund hade alla var sitt mål i matchen.

– Jag var i Örnsköldsvik i går men ville ändå flyga ner för att käka lunch i Stockholm med gänget och åka bussen upp för att få träffa alla igen. Man har ju speciella minnen i och med att vi vann OS och VM tillsammans. Det är inte så ofta man träffar dem.. Man lever sina egna liv med familj, barn och jobb. Därför får man ta tillfället i akt och umgås med dem här.

Forsberg, Lidström och Sundin sköt OS-guldet till Sverige i Turin 2006. Tolv år senare stod de på samma is igen.

– Jag måste tänka efter.. Men senast vi spelade tillsammans (Sundin, Lidström och Forsberg) var nog OS-finalen 2006, säger Mats ”Sudden” Sundin.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!