Poängkungen förlorad för SHL

Publicerad:
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

HOCKEY

Emil Pettersson, 27, har gjort dundersuccé och toppar SHL:s poängliga. 

Som nybliven free agent är han nu het bland NHL-klubbarna: 

– Huvudspåret är ett envägskontrakt med en NHL-klubb och jag har en bra känsla att det också blir så, säger hans agent Johan Altberg.

Efter en ojämn fjolårssäsong, både för Växjö och Pettersson, har han fullkomligt exploderat den här säsongen. Den skicklige forwarden – som lämnat centerpositionen och blivit ytterforward – har bombat in 46 poäng (22+24) på 43 matcher.

Nu toppar Ångesonen både SHL:s mål- och poängliga.

Och Emil Petterssons succé har sannerligen inte gått obemärkt förbi. Den poängstarke forwarden är högvilt bland NHL-klubbarna.

– Emil har verkligen levererat, både i klubblaget och i landslaget, och att intresset från NHL-klubbar är stort förstår nog de flesta, säger hans agent Johan Altberg, som numera representerar CAA Sports, dit han också tagit med sig Emils lillebror: Vancouverstjärnan Elias Pettersson.

”Vill inte gå in på det”

Emil Pettersson fyllde 27 år i januari, vilket betyder att han till sommaren är så kallade unrestricted free agent, vilket innebär att han kan skriva kontrakt med vilken NHL-klubb som helst.

Och intresse saknas inte.

– Jag vill inte gå in på antalet klubbar så, men levererar man på högsta nivå i SHL och även i Tre Kronor drar det till sig uppmärksamhet, säger Altberg.

Emil Pettersson fick sitt genombrott på SHL-nivå när han 2017 anslöt till Växjö från Skellefteå och svarade för 33 poäng på 33 matcher. Något som ledde till ett NHL-kontrakt med klubben han draftats av, Nashville Predators.

Men under de två åren i Nordamerika blev det endast spel i AHL och inför förra säsongen återvände Pettersson till Småland.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!