Publicerad 2017-03-24

Magnus Pääjärvi tycks verkligen ha funnit sig till rätta i St. Louis.

I natt stod svensken för två mål när laget besegrade Vancouver.

– Han har flugit fram ända sedan han kom tillbaka upp hit, säger lagkamraten Kyle Brodziak till klubbens twitterkonto.

Det var annars Vancouver som tog ledningen i matchen efter att Henrik Sedin varit framme i slottet och tryckt in en returpuck från Alexander Edler.

Men Blues svar lät inte vänta på sig och bara minuter senare hade Pääjärvi utjämnat på resultattavlan.

– När han kör så är han ett steg före alla andra, menar Brodziak, som själv gav laget ledningen i den andra perioden.

”Inte sugen på att se reprisen”

Och väl i sista hittade Pääjärvi nätet igen, framspelad av Patrik Berglund och Carl Gunnarsson efter en misstänkt offside-situation.

Men domarna dömde mål och svensken hade inkasserat sin sjunde balja för säsongen, och sin tredje på två matcher.

– Jag vet att det var nära och var inte sugen på att se reprisen, men de sa att det var mål så det var mål, säger Pääjärvi.

Det var första gången sedan februari 2011 som svensken gjorde två mål i samma match.

Blues vann till sist med 4–1 och håller kvar i den sista slutspelsplatsen i Central Division.

På annat håll i väst förstärkte Nashville sina slutspelsaspirationer efter att ha tagit viktiga poäng mot Calgary.

Calle Järnkrok hade ett mål och Mattias Ekholm en assist i Predators 3–1-seger.

Laget har nu ett fast grepp på den andra wild card-platsen i väst, samtidigt som man har lika många poäng som Blues och är således nära att knipa en av platserna i Central.

Chicago utökade sin ledning i divisionen efter att ha besegrat Dallas med 3–2 på straffar.

Artemi Panarins straff blev matchavgörande efter att Ales Hemsky missat sin.

Hemsky gjorde å andra sidan två mål i matchen, och assisterades av John Klingberg på det ena av dem.

Blackhawks har nu tio poäng ner till Minnesota på andraplats och har goda chanser att ta hem divisionen.

Edmonton stod för en mäktig vändning borta mot Colorado.

Inför den tredje perioden låg laget under med 2–4, men efter en målexplosion på fem baljor så vände kanadensarna och vann med 7–4.

Poängbäst för dagen var Jordan Eberle med 2+1 och Andrej Sekera med 1+2.