Var på väg att slås ut: ”Kunde inte vara närmare”

Bayern München var på väg ut ur Champions League efter Juventus chockstart.

Men laget vände och vann efter förlängning i en intensiv, galen match.

I en av huvudrollerna för Bayern - Juventuslånet Kingsley Coman.

– Juventus gör det jättebra, Bayern München kunde inte vara närmare att åka ut än i dag, säger Viasats expert Glenn Strömberg.

Bayern München klarade 2-2 i första mötet borta i Italien, och skulle "bara" sätta punkt hemma mot Juventus.

Och visst öppnade tyska storlaget lovade med en Vidal-chans redan i den andra minuten.

Men sen kom kallduschen. Och den galna jakten på vändningen.

Det makalösa dramat tog slut först efter förlängning då Bayern München gjorde två snabba mål i den 108:e och 110:e minuten.

– Juventus spelade väldigt bra i första halvlek. Efter första målet visste vi att vi kunde göra det. Det var ett viktigt mål. Vi visste att vi kunde klara det. Vi är Bayern München..., säger Robert Lewandowski till Viasat efteråt.

Men vägen dit var lång, intensiv och omtumlande.

För det var Juventus, utan flera klasspelare, som kopplade greppet om matchen med två mål i första halvlek.

Redan i den femte minuten tog Stephan Lichsteiner en löpning på högerkanten när Sami Khedira lyfte högt. Juventusbacken hamnade i en duell med Bayern Münchens David Alaba som blev stressad och inte fick undan bollen samtidigt som målvakten Manuel Neuer kom ut aningen försent.

Lichsteiner kunde stöta in bollen centralt och där dök släpande Paul Pogba upp och prickade in ledningsmålet mellan två Bayern-spelare.

Var det offside?

I den 23:e minuten var det dags igen. Juventus fick en chans när Manuel Neuer missade i uppspelsfas och skänkte bort bollen, men situationen blåstes av för offside vilket blev omdiskuterat efteråt.

En stund senare,  i 28:e minuten, gjorde Juventus sitt andra mål på en suverän omställning.

Juventus vann boll långt ner på egen planhalva och efter det satte Álvaro Morata fart i en egen kontringsräd över hela planen mellan Bayernspelarna. Till slut, med tre spelare kring sig, släppte Morata till Juan Cuadrado som skottfintade förbi en glidande Philipp Lamm innan han snyggt satte Juventus tvåa.

Irriterat i andra halvek

Andra halvlek blev stundtals irriterad och det svenska domarteamet med Jonas Eriksson i spetsen fick balansera stämningen i de hårda duellerna.

Bästa Juventus-chansen hade Morata när han en knapp timme in i matchen kom i ett utmärkt skottläge men sköt över.

Men sen började den stora forceringsfasen från hemmalaget.

Från 70:e var det spel mot ett mål. Juventustränaren Massimiliano Allegri valde att byta ut succéspelaren Morata och sätta in Mario Mandzukic.

Det dröjde inte mer än någon minut så hade Bayern München reducerat. Säkre Douglas Costa slog inlägget från höger perfekt till Lewandowski som nickade in bollen. Och på stopptid dök Thomas Müller, som varit blek fram tills dess, upp och nickade in kvitteringen som innebar förlängning.

Bollen slogs in av inhopparen Kingsley Coman. Det var också han som gjorde 4-2 i förlängningen strax efter att Thiago Alcantara gjort 3-2 efter fin väggspel med Müller.

Den unge franske talangen kom till Bayern München på lån från just Juventus för att få speltid.

När 19-åringen fick det i kväll tog han tillvara på varenda minut.

– Ett drömscenario för honom, säger Ola Andersson i Viasat-studion.

Juventus-spelarna var i natt besvikna men ändå tillfreds inombords.

Så här summerade målvakten Gianluigi Buffon för uefa.com:

– De attackerade mycket i andra halvlek och drog fördel av sina chanser. Det är alltid synd att åka på ett mål i slutet av matchen, men jag är stolt över mitt lag. Detta är en förlust som får oss att förstå att vi är bättre än förra säsongen. Vi åker ut med högt burna huvuden.

Kvartsfinalerna lottas på fredag kl 12.00!