Tränarens varning på V86: ”Han kan skrälla”

Ole Johan Östre är tillbaka på allvar efter fjolårets förödelse • Bortglömda rysaren på V86: ”Kommer leverera”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson, Maria Holmén / TR BILD
Norske travtränaren och kusken Ole Johan Östre.

TRAV

I slutet av förra året fick travtränaren fly sitt hem som stod i lågor.

Mirakulöst nog klarade sig alla hästar.

Nu gör han åter succé på travbanorna och tror sig kunna chocka V86-spelarna.

– Ingemar Palema har aldrig känts så fin i träning och kan vara med och kämpa om segern, säger han.

Den norske travtränaren Ole Johan Östre är en av landets främsta inom sporten.

Den senaste tiden har det lossnat rejält med en hög segerprocent i Sverige – dels i det egna stallet – men även som kusk.

Men i slutet av förra året var olyckan framme och Ole Johan Östre var tvungen att fly sitt hem som blev helt ödelagt av en brand.

Jag hade änglavakt, sa han dagarna efter katastrofen till Trav365.

Huset brann ner: ”Obeboeligt”

Nu fyra månader senare rullar travlivet på som vanligt igen och den senaste tiden har resultaten varit fina.

Verksamheten är fortsatt uppdelad mellan Sverige och Norge.

– Jag har sex hästar på Färjestadstravet och 36 stycken i Norge (Momarken). Jag kunde behålla alla mina hästar i Norge och den senaste tiden tycker jag att dom har gått bra. Stallet, precis invid huset, klarade sig men mitt hem där jag bodde blev helt obeboeligt, jag har inte fått någon orsak till hur det kunde hända.

I loppet, just innan lördagens V75-spel från Bergsåker skulle börja, så visade Ole Johan Östres sexårige kallblodshingst Ard upp sig från sin allra bästa sida.

Han och sin körsven krossade sina konkurrenter och kunde vinna V4–4 med i princip halva upploppet.

Segern var värd 100 000 kronor och även om kusken och tränaren visste att hans häst skulle vara bra så blev han ändå en aning förvånad.

– Jag trodde mycket på honom men att han skulle prestera så bra och vara så otroligt överlägsen, det hade jag inte räknat med, så lite överraskad blev jag. Han har tagit loppet väl och ska starta på Bollnäs på torsdag (V64–2). Han har bara tagit det lugnt och jag är fortsatt nöjd.

Under lördagens V75-dag från Bergsåker (V4–4) krossade Ole Johan Östre och hans kallblod Ard sina konkurrenter – segern var värd 100 000 kronor.
Foto: ATG Live
Under lördagens V75-dag från Bergsåker (V4–4) krossade Ole Johan Östre och hans kallblod Ard sina konkurrenter – segern var värd 100 000 kronor.

Varnar för superskrällen på V86

Men redan på onsdag selar Ole Johan ut tre hästar från sitt stall på Solvalla då huvudstadsbanan saxar det stora streckspelet V86 med Jägersro.

En av dem, Ingemar Palema, startar i den andra avdelningen (V86–2).

Loppet avgörs över distansen 1 640 meter med bilstart och Ole Johan Östre har dragit ett ypperligt spår tre.

Trots att spelarnas tidiga förtroende för Ingemar Palema är svalt så vill tränaren höja ett varningens finger för sin nioårige valack.

– Han har faktiskt aldrig känts så fin i träning som han gör nu. Jag både tror och hoppas han ska leverera och skulle det stämma så kan han vara en av de som kan skrälla och göra upp om segern, även om vi möter tufft motstånd, säger han och berättar vidare om förutsättningarna på nationalbanan:

– Hästen är startsnabb, i alla fall lite över medel, och skulle må bra av att komma till innerspåret, kanske rygg ledaren, vi får se. Formen är bra och det är alltid svårt att veta hur långt det ska räcka, men jag har en häst i mycket bra ordning, avslutar den norske proffskusken.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN