”Det är självklart tråkigt för alla”

Regeringen stoppar publikplanerna • Svensk Travsport om beskedet

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
Tomma läktare på Solvalla.
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Tomma läktare på Solvalla.

Smittoläget av Corona i Sverige ökar.

Nu stoppar regeringen planerna på att utöka publiken till 500 personer.

– Det är självklart tråkigt för alla, samtidigt måste man respektera beslutet, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson till Trav365.

Förslaget om att utöka publikbegränsningen på maximalt 50 personer till 500 personer presenterades på tisdagen i förra veckan.

I dag togs beslutet på regeringssammanträdet att skjuta på utökningen.

– Begränsningarna kommer att ligga fast. Vi hade sett fram emot att göra utökningarna i dag, men utrymmet finns inte, säger socialminister Lena Hallengren.

Förslaget var att 500 personer skulle kunna ta plats på läktarna från och med den 15 oktober.

”Måste respektera beslutet”

Så här reagerar Svensk Travsport på dagens besked.

– Det är självklart tråkigt för alla, många har sett fram emot ett besök på en travbana, teater eller idrottsarena. Samtidigt måste man respektera beslutet, speciellt när man ser hur pandemin utvecklas i Europa och Sverige, säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport till Trav365.

Hur stort bakslag är det för svensk travsport?

– Det är stort. Vi, alla inom travsporten har sett fram emot att välkomna publik tillbaka till våra anläggningar men just nu kan vi inte det och det måste vi respektera. Vi får hoppas att vi tillsammans kan hålla nere smittspridningen och därmed inom kort få möjlighet att öppna upp för publik.

Vad innebär detta för restauranggästerna på de olika travbanorna?

– Det är samma regelverk och förutsättningar som beslutades den 1 oktober, vilket innebär att man tillåter fler än 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som hålls på serveringsställen.

Solvalla: Kan förstå beslutet

På nationalarenan Solvalla, förbereder man för att öppna upp restaurangen Bistron till fredagens tävlingar, något man gick ut med under måndagen.

Jörgen Forsberg, vd på Solvalla, säger så här om dagens besked till Trav365.

– Jag kan förstå beslutet när läget är som det är, det måste man göra. Det har gått så långt i det här nu med Corona att man slutat att känna efter. Det blir konstigt att ifrågasätta beslutet.

Planerarna att öppna Bistron ligger kvar.

– Vi kommer ha Bistron öppen i morgon, sedan ska vi undersöka med myndigheterna vad som gäller för våra övriga restauranger på Solvalla.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN