”Är underskattad – måste varna på V75”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Bollnäs • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON, MARIA HOLMÉN/TR BILD
Jevgeni Ivanov och Llama Tooma är en tänkbar V75-skräll.

V75 avgörs i Bollnäs på lördag med en jackpott på 34 miljoner kronor.

Sportbladets experter har synat omgången med sina spikar och miljonrensare. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Min skräll är underskattad, jag måste varna, säger Sportbladets Erik Pettersson.


ANNONS: Jackpott 34 miljoner – här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs i Bollnäs på lördag. Omgången har spelstopp klockan 16.20 och kryddas med en jackpott på 34 miljoner kronor.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 13.19 fredagen den 24 juli.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

9 Rose Run Sydney (V75-3) har visat att det finns massor med fart i henne och att hon trivs bäst med att gå i ryggar, något hon kommer att få göra från det här utgångsläget. Ärligt talat så ser jag inte vem som ska kunna stå emot henne. 13 procent mot favoritens 33.

8 Pyrmo (V75-4) är en häst jag gillar skarpt och som jag ser det är det bara galopp emot. Räknar kallt med att Ohlsson fixar biffen! 18 procent.

Miljonrensarna

6 Ekås Future (V75-2) verkligen lyser det form om för dagen, och vid minsta klaff under vägen ska han passas, dessutom hänger man på en jänkarvagn den här gången. Björn Goop har löst tuffare uppgifter tidigare och för mig är han given. Sju procent.

1 Axl Brown (V75-5) såg fin ut senast som fastlåst och med tanke på att han varit struken inför den starten räknar jag med att han är ännu bättre nu. Tål den aktuella distansen bra och bör få ett fint lopp härifrån. Är ett måste! Fyra procent.

Tänk på att...

... det är jackpott på V75 på lördag med 34 miljoner kronor till en ensam vinnare. V75-omgången avgörs i Bollnäs och Bollnäs upplopp mäter 207 meter, att jämföra med exempelvis Solvallas upplopp på 196 meter.

... 7 Tjacko Zaz (V75-1) har gått i ledningen vid åtta tillfällen, samtliga dessa åtta tillfällen har slutat med seger. Släpps till täten?

... 1 Chapuy (V75-7) tycker jag är en stark V75-favorit att hålla i handen, ingen tar en längd på Åke Lindbloms häst från start och väl i ledningen blir han mycket svårslagen!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Åke Lindblom är säker och nu har han matchat in 1 Chapuy (V75-7) riktigt fint till det här loppet. När han sedan hade tur i spår-tombolan så ser det väldigt bra ut på förhand. Lindblom säger att hästen springer en 10-tid på lördag och det finns ingen anledning att tvivla på det. Hästen radar i princip upp 10-tider på den här distansen och jag har svårt se någon ta en längd på honom. Hela vägen!

Miljonrensarna

6 Ekås Future (V75-2) har gått bra för Björn Goop tidigare och nu får de båda stifta bekantskap med varandra hen gång till. Senast på Axevalla fick han stryk av en för klassen riktigt bra häst, men höll farten bra bakom. Nu blir det en jänkarvagn på och vi har sett vad det kan göra med vissa hästar. Sju procent.

12 Demex (V75-4) är ett riktigt långskott men jag vet om att han är kapabel och skulle det fungera fullt ut... En procent.

Tänk på att...

... det återigen är jackpott på V75. Denna gång en modell mindre. 34 miljoner kronor ligger och väntar på nya ägare.

... upploppet på Bollnäs är ganska långt, 207 meter. 11 meter längre än upploppet på Solvalla.

... banunderlaget i Bollnäs är kalasbra. Det ska regna under fredagen och vara sol, om än lite kyligt, under lördagen. Det kommer gå fort.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Jag tokgillar 12 Quarcia (V75-6) och när hon kommer med en prestation som senast i ryggen så måste jag nog spika rakt ut på lördag. Med tanke på att Kim Moberg kör så får fin procent, sätt upp någon av kuskstjärnorna på henne här och hon skenar på spelet. Intressant jackpott-spik!

Lite inne på 7 Viscount (V75-5) också. Det var en jäkla insats senast och motståndet var inte superblodigt.

Miljonrensarna

Jag har jagat 9 Island Life (V75-1) en tid och kan ju knappast hoppa av tåget nu. Visserligen är spåret riktigt kallt, men motståndet har varit tuffare på sistone, så om det klaffar någorlunda så är hästen med på fotot. Sex procent.

5 Llama Tooma (V75-2) är underskattad. Gick en bra tid på Visby senast och nu aviseras jänkarvagn. Kan öppna okej från start och får således en bra position i den främre träffen. Jag vill varna för den här hästen. Två procent.

Tänk på att...

... vi har en lill-jackpot på V75 i helgen. Den här lördagen kan en ensam vinnare ta hem 34 miljoner kronor.

... det blir barfota runt om på skrällen 5 Importedfrmdetroit (V75-1). Det är andra gången i livet den hästen går balanserad så. Första gången? Då slutade det med galopp.

... 6 Ekås Future (V75-2) har gått bra med Goop tidigare och nu slänger man på en jänkarvagn också.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

2 T.Rex Face (V75-5) gjorde en fin debut för Björn Goop senast, han kommer säkert vara mycket bättre denna gång och man har anmält barfota runt om vilket jag tror kan ge bra effekt. Han har bra utgångsläge och kan öppna, jag tror Björn placerar honom i ledningen och sedan händer det inte mycket, dessa långlopp brukar vara ganska tråkiga. Spets och slut! 17 procent mot favoritens 23.

Miljonrensarna

9 Island Life (V75-1) blev fastlåst senast och såg fin ut, jag trodde en del på honom då med men fick aldrig betalt. Han har varit ute mot tuffare motstånd än detta och med lite klaff på loppet kan det vara dags denna gång. Sex procent.

6 Ekås Future (V75-2) var bra senast och får godkänt. Nu hoppar Björn Goop upp igen vilket han gjorde för tre starter sedan och då var han riktigt bra och gjorde ett starkt slutvarv. Gör han om den prestationen då kan favoriten få jobba. Sju procent.

Tänk på att...

... Bollnästravet håller i veckans V75-omgång och man bjuder på fina tävlingar. Det finns några klara favoriter som jag tror kan få det svårt vilket gör att omgångens känns spelvärd.

... 8 Pyrmo (V75-4) kommer med tre raka segrar och har formen på topp. Kan vara lösningen på ett mycket öppet kallblodslopp.

... 1 Chapuy (V75-7) är en ruggig sprinter, han kommer ta hand om ledningen omgående och sedan ska han slås.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

1 Chapuy (V75-7) måste ha en toppchans att leda denna Bronsdivision runt om. Tränaren och kusken Åke Lindblom tror på en ny bra insats och en 1.10-tid. Det ska nog mycket till om någon ska plocka ner honom.

3 Doctor Doxey Zenz (V75-1) kommer med två billiga segrar i bagaget. Tränaren Mathias Andersson låter mycket nöjd. Det kan vara läge att ta ställning i inledningen. 14 procent mot favoritens 24.

Miljonrensarna

3 Queer Fish (V75-3) ska inte nonchaleras i Gulddivisionen. Tränaren Magnus Träff låter optimistisk och återgår till barfota runt om-balansen. Hemmaplan och ett bra läge med en häst som är i form. Det kan vara lösningen. Åtta procent.

1 Belle Reine (V75-6) står med ett spännande läge i detta försök till Diamantstoet. Kan öppna hyfsat men är garanterad en fin resa. Löser det sig kan det gå vägen. Fyra procent.

Tänk på att...

... V75 avgörs på Bollnästravet. Banan har ett av de längre upploppen (207 meter) och många får chansen.

... söndagens V75-tävlingar från Axevalla inte delade ut något på femmorna vilket innebär att det finns runt nio miljoner extra i sjurättspotten.

... 3 Doctor Doxey Zenz (V75-1) är tillbaka på V75 och ska vara i bättre skick än någonsin.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

8 Champ Lane (V75–2) är under utveckling och har utvecklats bra under våren. Hästen är relativt orutinerad men trots startspåret ska han ses med chans.

1 Chapuy (V75-7) var fin vid segern senast. Har siktat hit och står perfekt inne i loppet.

Miljonrensarna

5 Snowstorm Hanover (V75-3) har i år gjort 12 starter utan seger. Gjorde ett fantastiskt lopp i lördags så nu kanske det är hans tur ifrån ett bra spår. Fyra procent.

Tänk på att...

... Bollnäs står för värdskapet för V75-omgången.

... Åke Lindblom startar i sista avdelningen med min spik Chapuy. Han är nöjd med startspåret eftersom hästen är startsnabb.

... Jaques Noir inte inte ska glömmas bort från spår 8 i V75-1 om det löser sig.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE