Trav

Paret får träna ryska miljardärens hästar

Av: 

Trav365

Rebecca Dahlén och Dennis Palmqvist får träna ryska miljardärens hästar.
Rebecca Dahlén och Dennis Palmqvist får träna ryska miljardärens hästar.

TRAV

Ryska miljardären Natalya Stroy satsar på Rebecca Dahlén och Dennis Palmqvist.

Reaktionen?

– Ja, vi är naturligtvis väldigt glada över att hon valde oss, säger Rebecca Dahlén till Trav365.

Det var den 22 Juni då det hölls travtävlingar på Fornaboda strax utanför Lindesberg - som Rebecca Dahlén fick köra den ryske segermaskinen Southwind Queen.

Det hade blivit fel vid anmälningen då den ryske kusken och tränaren Andrei Vilkin missuppfattat begreppet "Ladies Only".

– Dom fick nog lite panik när dom insåg att "Ladies Only" gäller kusk och inte hästen. Dom håller ju till på Julmyra och hörde sig för där om lämplig kusk. Där rekommenderade man mig och på den vägen är det, säger Rebecca.

”Var makalös”

Själva loppet blev ingen spännande historia. Rebecca och det treåriga stoet fullkomligt utklassade motståndet och segermarginalen skrevs till nio längder.

Segertiden skrevs till 1,14,3 över 1640 meter autostart.

– Vi tog det ganska lugnt från start men för att slippa strul valde jag att sända fram rätt så tidigt. Hon var makalös och bara lämnade de andra till slut. Den här hästen är något utöver det vanliga och jag tror hon kunde gått en 12-tid senast, säger lärlingen och tillägger:

– Det är svårt att sätta fingret på vad det är, men den här hästen är riktigt bra. Hon är bara tre år och det finns naturligtvis mycket utveckling i henne. 

Efter segern kom nästa glädjande besked för paret Dennis Palmqvist och Rebecca Dahlén.

Ägaren och miljardären Natalya Stroy ville att tre av hennes hästar skulle tas över av Solvalla-tränaren då Andrei Vilkin var tvungen att återvända till Ryssland av familjeskäl.

– Ja, vi är naturligtvis väldigt glada över att hon valde oss. Jag tror att personkemin stämde och att hon blev nöjd med insatsen med Southwind Queen, säger hon och fortsätter:
– Att ha hästar efter Muscle Hill och Ready Cash är ju jättehäftigt.

”Får se vad som händer”

Förutom Southwind Queen har Dennis Palmqvist och sambon fått ta över det fyraåriga stoet Luce Axe och den treårige hingsten Leon C.H.

– Det är väldigt smickrande att vi har fått förtroendet. Det ska bli mycket spännande att jobba med dom här djuren, säger Rebecca.

Vad vet du om ägaren Natalya Stroy?

– Jag vet att hon har ett tjugotal hästar hos Julie Miller i USA och även ett tiotal i Sverige. Vi vet inte hur länge det är tänkt att vi ska vara ansvariga eller om det kommer fler. Tanken just nu är väl att vi ansvarar för träningen nu i sommar och sen får vi se vad som händer.

”Rycker skorna och sätter på stängt huvudlag”

Nu på onsdag är det återigen dags för travtävlingar på Lindesberg. Banan är värd för V86 och vi får på nytt se Rebecca i sulkyn bakom stallets nyförvärv.

I den inledande avdelningen ska hon köra ett fyraåringslopp med Luce Axe och i lopp 11 som ligger utanför V86-spelet är det återigen dags för Southwind Queen i Fornabodas Treåringspris.

– Det ska bli spännande med Luce Axe, men känslan är väl att den där riktiga formen inte riktigt sitter där. Vi ska testa att rycka alla skorna och sätta på ett stängt huvudlag, så får vi se om det kan ge någon effekt.

– Southwind Queen möter betydligt tuffare hästar nu och det ska bli spännande att se hur hon står sig. Det är ett litet fält och visst är det henne vi tror lite extra på. Hon var ju enorm senast och jag tror hon går en 12-tid om det behövs. Vi ändrar troligtvis ingenting på henne, säger 30-åringen.

Andreas Örtengren

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav

V86