Mejla

Michael Carlsson

En glödhet omgång – med endast kallblod

Carlssons GS75-tips: Går igenom omgången – lopp för lopp

Michael Carlsson spikar i sista avdelningen av GS755.
Michael Carlsson spikar i sista avdelningen av GS755.

TRAV

Jackpotmiljoner och enbart kallblod på Grand Slam 75 i eftermiddag.

Räkna med att det kan bli hög utdelning.

Efter att favoriten Bellfaks har blivit struken spikar jag Pydin som det torde vara upplagt för.

Det är kallblodens dag när Grand Slam 75 gästar Hagmyren den här söndagen. 

Idel kallblodslopp på miljonspelet alltså som dessutom kryddas av en jackpott med extra miljoner i potten. 

Ett mycket trevligt inslag med bara kallblod och banans stora profil Jan-Olov Persson har ett eget inbjudningslopp som han har bjudit in kuskar till.

Dessvärre har Persson fått stryka sin stjärna Bellfaks då hästen har fått en smäll på ett ben och stannar hemma. Favorit i Grand Slam 75-avslutningen är i stället stallkamraten Lome Brage men han brottas med spår elva över 1640 meter på Hagmyrens korta upplopp.

 Jag väljer därför att spika Pydin som det ser ut att vara upplagt för med tanke på förutsättningarna. Han är nedstruken ett spår och värsta konkurrenten står i det
andra ledet.

Pydin gör bra lopp varje gång och visade full form vid segern senast när han avgjorde på speed över upploppet efter ett tufft slutvarv från tillägg. Han är härdad i tuff konkurrens och enda plumpen i protokollet i de fem senaste starterna var i ett V75-lopp där han hamnade väldigt illa till.

Ove A Lindqvist lär köra offensivt och ha siktet inställt på ledningen efter en bit. Då torde han bli väldigt svårfångad över den korta distansen. Toppchans.

Norska hästar kan tända till

 I Grand Slam 75-inledningen är det jämnspelat men knapp favorit i skrivande stund är Professor Ö.K. Det norska kall-blodet är en riktig vinnarhäst som tog nio segrar i fjol på 14 starter och har vunnit tre av sex lopp i år. Generellt för alla norska hästar är att de kan tända till av att man får använda körspö i Sverige.

Landsmannen Stumne Fyr är också en vinnare som har varit duktig i två raka
segrar. Jag pratade med Ole Johan Östre (han som tränar och kör Rappnor som vann på V86 i onsdags) och han trodde på bra chans i det här loppet.

Ett tidigt streck är Björn Karlssons Spang Viktor som har toppform och som kommer från seger. Han står perfekt till på start och det är inte omöjligt att han håller undan för
tilläggshästarna.

Hulte Sofia är obesegrad felfri och har tagit fem segrar på sju starter. Hon jagar femte raka triumfen och är favorit i den andra avdelningen. Senast blev det en säker seger från ledningen och felfri är det förstås en toppchans för säkre Ulf Ohlsson.

Jag har dock råd att dubbla med Nygårds Inez som också är en fartfylld dam och som har vunnit i övertygande stil när hon har låtit bli att galoppera. Det skulle vara kul att se om båda de här hästarna sköter sig för då kanske det kan bli match.

 Den tredje avdelningen ser öppen ut eftersom favoriten Torpa Pål inte var som bäst senast och är ett frågetecken från spår sju bakom bilen. Är han lika bra som vid spetssegern näst senast då han drog undan från ledningen är det förstås en bra chans. Men jag
garderar och hoppas att överleva med sex streck då det är vidöppet bakom favoriten.

Forsberg är det väldigt bra rapporter på från min spion Mohammed Malla som har tillbringat hela helgen i Jan-Olov Perssons stall. Hästen var duktig som tvåa senast bakom det obesegrade jättelöftet Järvsö Tord och vinner när som helst. 

Han står bra till på start här och felfri
leder han länge och då kan hästens första seger i karriären vara ett faktum.

Jag dubblar dock systemet med favoriten Mustang som har övertygat i två raka
segrar och som dessutom förstärks av
Örjan Kihlström i sulkyn.

Obesegrad talang från tillägg

 I den femte avdelningen får vi se flera väldigt lovande treåriga talanger göra upp. Favorit är den i fyra starter obesegrade
Axel Sigfrid som tränas av Svante Båth. Hästen har övertygat stort men står nu med 20 meters tillägg och det kan bli tufft att nå ifatt om hästarna på start springer snabba tider. Men Axel Sigfrid är säkert mogen att rekordsänka och man blir inte förvånad om han vinner igen.

Tekno Jerven är obesegrad felfri och har varit riktigt vass vid sina fyra segrar. Men han startar också från 20 meters tillägg.

Två heta motbud finns på start och dessa är den i två starter obesegrade Kalmar (som har vunnit med krafter kvar båda gångerna), samt Bäcklös Uriel som också är bra och som har sprungit 1.28-tider
i båda sina inledande starter.

Björs Viking är favorit i den sjätte avdelningen och Faks Nils är tredjehandare.
Senast de möttes vann den sistnämnda efter att ha släppt ledningen och speedat ner Björs Viking som gick i ledningen. Nu har Björs Viking det klart bättre läget med spår två, samtidigt som Faks Nils har bakspår. Båda två är givna på systemet och det är även Karlängs Lill som är i riktig toppform och som har gjort fina lopp på slutet. Det är inte omöjligt att hon kan runda samtliga trots sämsta läget.

Av: 

Michael Carlsson

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Grand Slam 75-tips

Trav

Hästar

Jan-Olov Persson