Jackpott 67 miljoner – här är superskrällarna

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Bergsåker • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
Kaj Widell kör skrällen Jalna Boko och Faks Nils är en rensare i V75–3.
Foto: LARS JAKOBSSON, MALIN ALBINSSON/TR BILD
Kaj Widell kör skrällen Jalna Boko och Faks Nils är en rensare i V75–3.

Jackpott 67 miljoner på V75 från Bergsåker gäller på lördag.

Sportbladets experter har synat lördagens omgång med sina spikar och miljonrensare. Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Mitt drag har höga toppar, en miljonskräll, säger Sportbladets Christoffer Wickman.

– Jag har en riktig superskräll i SM-loppet, säger Sportbladets Erik Pettersson.


ANNONS: Jackpott 67 miljoner – här kan du ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

V75 avgörs på Bergsåker under lördagen. Omgången har spelstopp klockan 16.20 och kryddas med en jackpott på 67 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 11.20 lördagen den 29 augusti.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

4 Coogan (V75-1) var tillbaka i gammalt gott slag igen senast vid enkel seger från ledningen. Han visade senast att han kan öppna snabbt från start och jag tror att Kihlström tidigt placerar honom i tät.

8 Who’s Who (V75-7) höll starkt efter en tung väg fram till ledningen senast och med tre lopp i kroppen efter paus är toppformen nära. Jag tror att han sänker allt!

Miljonrensarna

11 Jalna Boko (V75-2) har gått starkt en längre tid och är värd en fullträff, och den kan mycket väl komma nu. Senast galopperade hon när hon avgjort spetsstriden, gången före det gick hon bra från andra par utvändigt. Stämmer det för henne under vägen kan hon mycket väl sänka allt över Bergsåker långa upplopp. Sex procent.

5 Whelk (V75-4) är lite ojämn i sina prestationer och därför svår att räkna på, hon har dock höga toppar och löper hon upp till det så. Miljonskräll! Fyra procent.

Tänk på att...

... det är stor jackpott på V75 och hela 67 miljoner kronor ligger och väntar en ensam vinnare. Skulle en ensam vinnare lyckas ta hela potten är det historiens högsta vinst.

... 2 Lipstick Tooma (V75-4) har imponerat stort i regi Daniel Redén men det femåriga stoet har tjänat snabba pengar och det är tufft emot nu. Garderas som jättefavorit!

... 5 Jackpot Tooma (V75-5) är en annan som har imponerat stort i regi Daniel Redén, men han är inte helt enkel i aktionen och jag vill gardera. Har 51 i galopprocent!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Det var den riktige 4 Coogan (V75-1) vi fick se senast. Då körde Redén själv och testade en ny balans. Det föll klockrent ut, vad jag kunde se. Här kör antingen Kihlström till ledningen, eller så löser han det på något annat sätt. Redén och Kihlström vinner rakt ut för dagen och det känns dumt att gå emot när man tror så mycket på hästen. Kan hoppas att procenten går ner lite till lördag.

Miljonrensarna

8 Helios di Quattro (V75-5) startar från ett risigt läge, men det har låtit bra kring den här hästen länge och niu får vi låg procent, bajk på och toppkusk i sulkyn. Det brukar vara dessa som skräller på V75. Sju procent.

8 Anything for You (V75-6) kommer att gå barfota runt om nu och var bra senast. Tror att han, trots spåret, ska räknas i det här loppet. Jag tror att han kan gå fort – länge – över den häst distansen. Måstestreck! Åtta procent.

Tänk på att...

... vi har en jättejackpott på V75 den här lördagen, en ensam vinnare tar hem hela 67 miljoner kronor. 

... innerspåret på Bergsåker är bra så har man en startsnabb häst och vill till spets så är det förmånligt.

... 2 Borups Tornado (V75-2) ska vara favorit i loppet, men jag vågar inte spika då Robert Bergh verkar ha fin form på djuren och kan vara väldigt offensiv i sina styrningar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

2 Borups Tornado (V75-2) har varit riktigt fin på sistone och har kommit igång igen efter tidigare problem. Senast var han ruggigt läcker på Romme och ledde med med 20 meter hela vägen. Spåret är okej och hästen kan öppna. Jag är stormförtjust i kusken Anders Eriksson och litar fullt på att han löser den här uppgiften. Jag tror nog att hästen är kapabel att slå dessa hästar utvändigt. 

Miljonrensarna

Har ett ordentligt långskott i SM, 3 Faks Nils (V75-3) är hästen som ska ge mig exakt hela potten på V75. Det blir barfota runt om och jänkarvagn den här gången. Nu kör vi! En procent.

Tror nog att man kan jobba bort storfavoriten i V75-5, Jackpot Tooma. Loppet har många roliga speldrag men lyfter fram 7 Lovemore. Hästen är snabb från start och var fin senast. Borde få en fin resa, trots spåret, och då är det inte uteslutet med seger. Fem procent.

Tänk på att...

... favoriten i V75-1, Coogan, fungerade mycket fin på lite ny balans senast. Hästen kan öppna och det är inte orimligt att han sitter i ledningen efter en bit. Kan även vinna tunga vägen och ska vara favorit.

... Kenneth Haugstad drar skorna och spänner på bajken på 3 Manuzio Hanover (V75-5). Måste räknas tidigt.

... det blir bajk och barfota på 1 Andre Agassi (V75-6). Tidigt från bra läge.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

3 Sorbet (V75-7) visade att han var tuffast senast trots resa utvändigt om ledaren, han tuggade ner dem och han trivs bäst när han får gå i främre träffen. Jag är inne på att han kommer till ledningen denna gång och därifrån ska han slås. När han endast är streckad på 15 procent då tar jag ställning.

Miljonrensarna

1 Dollar Hornline (V75-5) börjar komma i form och jag tycker han gjorde ett bra lopp senast. Visserligen fick han en spårsnål resa men sköt till bra när luckan kom. Kan få ett perfekt lopp härifrån och ska räknas tidigt. Åtta procent.

2 Major Vici (V75-6) har verkligen toppform och var bra senast trots ett tufft lopp utvändigt om ledaren. Han trivs över kort distans och jag tror Mats kommer göra allt för att få ledningen och sedan köra där. Man tar av skorna på honom och sätter på en jänkarvagn för första gången vilket kan ge bra effekt. Glöm inte honom om ni garderar den stora favoriten då jag tror han kan bli svårfångad i spets. Sju procent.

Tänk på att...

... Bergsåker står för veckans V75-omgång och vi får en jackpott som kittlar lite extra. Tyvärr ser det något favoritbetonat ut men vi kämpar.

... 2 Månlykke A.M (V75-3) fick ge sig senast men denna gången tror jag han kan få revansch. Han är snabb ut och har perfekt spår, kommer Gunnar dit då blir han inte lätt att slå trots att han möter lite tuffare hästar.

... 2 Lipstick Tooma (V75-4) vann enkelt senast och vi har inte sett botten ännu. Möter tuffare ston denna gången och kan få kämpa mer.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Borups Tornado (V75-2) övertygade vid segern senast och han har visat kapacitet som ska räcka en bra bit upp i klasserna. Känns stabil och han kan nog hitta till ledningen och därifrån blir han oerhört svårslagen.

2 Lipstick Tooma (V75-4) har varit kanonfin och hon ser ut att gå hela vägen upp till stoeliten. Möter en del bra här men som hon sett ut på slutet så måste det vara en toppchans igen. 

Miljonrensarna

1 Andre Agassi (V75-6) är bra för klassen och nu ska man maxa utrustningen med barfota runt om, amerikansk sulky och ett helstängt huvudlag. Lyckas han hålla upp innerspåret så blir han inte lätt att besegra här. Åtta procent.

5 Rajesh Face (V75-7) har varit grym i monté på slutet och han gör en väldigt intressant start här i Sundsvall Open Trot. Det låter bra från stallet och han har kunnandet för att vinna. Sex procent.

Tänk på att...

… Bergsåker har ett av landets längre upplopp, 200 meter. 

2 Månlykke A.M. (V75-3) har utvecklats rejält men han är fortsatt relativt grön mot dessa hästar och han ser ut att bli lite väl stor favorit här.

3 Manuzio Hanover (V75-5) är anmäld barfota runt och med en amerikansk sulky, det känns intressant!


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén

Spikarna

2 Månlykke A.M. (V75-3) gjorde ett väldigt bra lopp senast och allting ser fint ut inför det här. Hästen är allround och det känns inte att någon ska kunna vinna över en felfri Månlykke A.M.

5 Jackpot Tooma (V75-5) har en på papperet passande uppgift. Har gjort tre starter för Daniel Redén och vunnit samtliga. Har ett passande läge och trots ett tuffare motstånd bör han vinna detta.

Miljonrensarna

11 Jalna Boko (V75-2) galopperade senast på en opassande bana. Bakspåret behöver inte vara fel då hon slipper spetskörning. Hon är både stark och rejäl. Kaj Widell sitter upp i sulkyn. Hennes tur nu? Sex procent.

Tänk på att...

... det är dags för Sundsvall Open Trot, V75-7, på Bergsåker som står värd för V75-omgången.

... det bjuds på topplopp med stora delar av eliten på plats.

... det så här på förhand ser ut att kunna bli en favoritomgång igen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Jackpott 67 miljoner – här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE