Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Schlagerartisterna – gör upp i udda duell

Schlagerfeber på Sundbyholmstravet • Artisterna tävlade i ponnylopp • Melodifestivalen är i staden ”Väldigt roligt”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: ATG
Mathias Holmgren tog hem segern i ponnyloppet ”Schlagerduellen” på Eskilstuna med hästen Gullsmyrans Facit

TRAV

Det rådde schlagerstämning under fredagens lunchtävlingar från Sundbyholmstravet i Eskilstuna.

Höjdpunkten var när artisterna gjorde upp i ponnyloppet ”Schlagerduellen”.

– Jag var lite spänd innan då jag har en otrolig respekt för hästar, säger flerfaldige Mello-deltagaren och vinnaren av loppet, Mathias Holmgren, till Trav365.

Att det råder schlagerfeber i Eskilstuna går inte att ta miste på.

Under lördagskvällen ska deltävlingen ”Andra chansen” avgöras i den sörmländska staden.

Redan under fredagen tjuvstartade schlagerfestligheterna på Sundbyholmstravet strax utanför Eskilstuna.

Banans marknadschef Stefan Eriksson får betecknas som hjärnan bakom evenemanget och har gjort sig känd som både trav och schlagerexpert.

Hela tävlingsdagen gick i Melodifestivalens tecken och det mest spektakulära var nog ändå när ”Schlagerloppet” skulle avgöras – ett ponnylopp med artisterna Martin Rolinski, Erik Linder, Mattias Holmgren och Magnus Bäcklund.

Dessutom fanns hemmaproffsen Jörgen S Eriksson och Markus B Svedberg med i fältet.

”Otrolig respekt för hästar”

Loppet kördes över ett drygt halvvarv på Sundbyholms tusenmetersbana och vann det ärofyllda racet gjorde ingen mindre än den värmländske artisten Mathias Holmgren.

– Jag tyckte att vi fick ett bra flyt. Jag var lite spänd innan då jag har en otrolig respekt för hästar. Men det var väldigt roligt.

Har du kört tidigare?

– Ja, för flera, flera år sedan och det svåraste är att undvika galopp.

Även de andra artisterna tyckte att dagens lite udda aktivitet var mycket rolig.

– Min häst Bingo var alldeles för övertänd så jag lyckades bli diskad, men jag är inte bitter för det, säger Martin Rolinski.

– Det var en hård match och jag känner att jag skulle haft lite bättre teknik. Jag fastnade lite bakom. Min häst Nella, som jag pratade väldigt kärleksfullt med under hela loppet, ville verkligen emellan, men min vagn fick inte plats. Istället kom vi sist, berättar Erik Linder.

Schlagerstjärnorna kände sig nöjda med tävlingsmomentet, men betonade efteråt att det inte var helt lätt att sitta i sulkyn.

– Det svåraste var att se till att den lilla hästen Ziltol travade, säger Magnus Bäcklund.

– Alltså det är balansen att ligga på gränsen till galopp och inte bromsa för mycket och tappa fart. Men det gick bra och jag känner mig nöjd, säger Erik Linder.

Artisterna eniga om vem som går till final

När de till sist får frågan om vem som de tycker ska gå vidare till final från lördagenss kvaltävling – så verkar artistkollegorna vara rörande överens.

– Jag ska nog faktiskt dit. Jag skulle nog vilja se att Frida gick vidare, hon har ju en fantastisk låt, säger Magnus Bäcklund.

– Jag hoppas Frida Öhrn går vidare. Jag tycker att hon har en väldigt bra låt och levererar fantastiskt bra, säger Martin Rolinski.

– Jag hejar på Frida Öhrn, berättar Mathias Holmgren

– Jag är ju lite partisk. Jag har ju nära vänner som är med. Dels som låtskrivare men också som är med och körar på Frida Öhrns låt. Så, jag hejar på Frida även om det blir tufft mot Felix Sandman, avslutar Erik Linder.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!